Πολιτική

Η Μέρκελ χρειάστηκε 2 χρόνια και γυαλιά 3D για να δει την πλήρη αποτυχία στην Ελλάδα

- Κανένα ίχνος αυτοκριτικής από τη Γερμανίδα Καγκελάριο
- Στο βρόντο πήγε το Μνημόνιο και η λιτότητα
– Φταίνε οι Έλληνες και ...η διεθνής κοινότητα
- Για πρώτη φορά εμφανίζεται να αμφιβάλλει για το αν η Ευρώπη καταφέρει να γλιτώσει την Ελλάδα από χρεοκοπία
- Δεν φταίει η Γερμανία, η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν και Γερμανοί τεμπέληδες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα κυριότερα σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος από τη συνέντευξη της Μέρκελ σε 5 κορυφαίες ευρωπαικές εφημερίδες είναι :

– Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση
– Το πρώτο Μνημόνιο και η λιτότητα που το συνόδευε απέτυχαν
– Ούτε οι Έλληνες τα κατάφεραν ούτε οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας

Δηλαδή η κυρία Μέρκελ χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια για να καταλάβει το μέγεθος της αποτυχίας του ελληνικού πειράματος, που έχει φέρει το ευρώ λίγο πριν τη διάλυση.

Μάλιστα για τις προσωπικές της ευθύνες δεν είπε κουβέντα η κατά τα άλλα λαλίστατη Καγκελάριος.
Αντί αυτού προτίμησε να κρυφτεί πίσω από αοριστίες, πίσω από ευθύνες αόριστες της διεθνούς κοινότητας, ενώ κοινό ευρωπαικό μυστικό είναι το ποιός, και στην περίπτωση μας ποιά, ποδηγετεί την ήπειρο μας.

Και βέβαια το μενού είχε και πάλι απειλές :”η χρηματική βοήθεια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας ή διαχείρισης του δημόσιου χρέους δεν είναι απροϋπόθετη αλλά βασίζεται στην παραδοχή ότι και οι αποδέκτες της βοήθειας καταβάλλουν το μέγιστο των δυνατών προσπαθειών για να βελτιώσουν την κατάστασή τους”.

Για την κρίση δεν φταεί η Γερμανία, η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να βελτιωθεί!

Η Α.Μέρκελ παραδέχτηκε πως η ευρωπαική κρίση ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, ενώ φαίνεται πως μπαίνουν για τα καλά στο λεξιλόγιο της οι λέξεις ”ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Γρήγορα όμως επέστρεψε στα συνηθισμένα της λέγοντας : ” Δεν είναι η Γερμανία αυτή που πρέπει να αποδυναμωθεί αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη που πρέπει να καταβάλει προσπάθεια να βελτιωθεί.”

Για να παίξει σωστά το χαρτί της ευρωπαίας πολιτικού, ιδίως αφού έδινε συνέντευξη στις εφημερίδες Guardian, El Pais, La Stampa, Suddeutsche Zeitung, Le Monde, Gazeta, έριξε και την ατάκα :’‘Υπάρχουν και στη Γερμανία τεμπέληδες” συμπληρώνοντας ”Υπάρχουν τεμπέληδες Γερμανοί όπως και άλλοι που είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά, υπάρχουν Γερμανοί αριστεροί και συντηρητικοί. Είμαστε μια χώρα με ποικιλία όπως και οι υπόλοιπες. Μπορούμε να θάψουμε τα παλιά στερεότυπα”.

Να νιώθουμε ευτυχείς που μάθαμε και το όνειρό της;
Όπως η ίδια εξομολογήθηκε :” Υπέφερα για 35 χρόνια μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου καθώς δεν μπορούσα να φτάσω στο όνειρό μου που ήταν η δυτική Ευρώπη. Το όνειρό μου είναι μια ήπειρος με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία έκφρασης, τύπου και βιώσιμη οικονομική διακυβέρνηση. Το όραμά μου είναι η πολιτική Ένωση της Ευρώπης”.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 10
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 92
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8