Πολιτική

Η μυστική συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε και ο Γκλεν Κιμ

Το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας τέθηκε επί τάπητος σε μυστική συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο σημαντικός ρόλος, κατά τις κυβερνητικές πηγές, του Γκλεν Κιμ.

Η συνάντηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες και παρόντες ήταν μόνο οι δύο υπουργοί και λιγοστοί συνεργάτες τους, γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών. Το ότι Σόιμπλε – Τσακαλώτος είχαν συναντηθεί πριν από το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα είχε αποκαλύψει και το πρακτορείο Reuters.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αυτή η “κρυφή” συνάντηση ήταν καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άκουσε τον Έλληνα ομόλογό του να αναπτύσσει τις ελληνικές θέσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ύστερα και από τις παλαιότερες αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη γαλλική κυβέρνηση, αξιωματούχους της Κομισιόν και του ESM.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν καλά προετοιμασμένος για το τετ α τετ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «καθώς οι σύμβουλοί του, όπως ο Γκλεν Κιμ, τον εξόπλισαν με άρτια επιστημονικά εργαλεία». Υπενθυμίζεται ότι ο Γκλεν Κιμ ήταν σύμβουλος και του Γιάνη Βαρουφάκη και η παρουσία του στο οικονομικό επιτελείο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε – Οι διάλογοι προκαλούν οργή»
«Όποιος αποδεδειγμένα έλαβε ευρωπαϊκούς πόρους που δεν δικαιούται θα κληθεί να τους επιστρέψει» - «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πρακτικές που παραπέμπουν σε συναλλαγές για λίγους σταυρούς»
Κυριάκος Μητσοτάκης 166
Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στους Πλεύρη, Θεοχάρη, Ανδριανό και Δερμεντζόπουλο – Το ταξίδι στα Χανιά που δεν έγινε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε στην Αθήνα μέχρι να επιλέξει τα νέα πρόσωπα και να διευθετήσει όλες τις νέες αλλαγές - Το κρίσιμο νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης 60