Πολιτική

Η ΝΔ διέγραψε τον “τουρκοφάγο” Αντιπεριφερειάρχη Χίου

Με μια λιτή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ γνωστοποίησε τη διαγραφή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με ρατσιστική του ανάρτηση στο Facebook.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας».

Το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις από μέρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή των Οινουσσών.

«Το σύνθημα των καταδρομέων μας με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Έχουμε, ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!» σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης. Επίσης αναφερόταν στην πολιτική της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας: «Γνωρίζουμε, λέει ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!».

Στον αντιπεριφερειάρχη έσπευσε να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. Καλούσε επίσης από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Με δηλώσεις τους την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη καταδίκασαν τόσο η περιφερειάρχης βορτείου Αιγαίου όσο και όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση προκάλεσαν και σε αυτοδιοικητικούς φορείς της απέναντι μικρασιατικής ακτής όσο και μεταξύ τουριστικών παραγόντων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αυτές δυναμιτίζουν το τουριστικό κύμα προς τη Χίο ,Τούρκων επισκεπτών από τη Σμύρνη, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Τσίπρα δεν μπορεί να ανατρέψει την ηγεμονία της Δεξιάς
«Μπορεί ένα τέτοιο κοινό ψηφοδέλτιο να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας πλειοψηφίας; Μακάρι να ήταν εύκολο, ωραία θα ήταν»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάρτηση στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ για τους νέους – «Για να δούμε τι απάντησαν»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τα μέτρα εγκρίθηκαν ήδη από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον μηδενισμό φόρου για νέους εργαζόμενους
Κυριάκος Μητσοτάκης
11