Πολιτική

Η ΝΔ ετοιμάζεται για τα 50α της γενέθλια – Έξω από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης πιθανότατα η εκδήλωση

Για τα γενέθλια της, στις 4 Οκτωβρίου, προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία, με στόχο μετά από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και με πολλές προκλήσεις στην κυβερνητική της θητεία, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης.

Η μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται για τα 50 χρόνια ζωής της, θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα εστιάζει σε όλους όσοι πρωταγωνίστησαν όλα αυτά τα χρόνια στην Νέα Δημοκρατία, αναδεικνύοντας την προσφορά τους.

«Νέα σχέση εμπιστοσύνης»

«Σε μια στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είναι σε περιδίνηση, είναι ευκαιρία να αναδείξουμε ποιοι είμαστε, τι πρεσβεύουμε και τι έχουμε προσφέρει στον τόπο» δηλώνει στο Newsit.gr  αρμόδιος κομματικός παράγοντας. Κι αυτό, σε ένα μομέντουμ όπου οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. να ενισχύονται με τα ποσοστά τους να είναι μεγαλύτερα από αυτά των Ευρωεκλογών.

«Χρειάζεται μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους μας» δηλώνει η ίδια πηγή.

Οι επιδιώξεις

Στην Πειραιώς οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τόπος και η λίστα των ομιλητών, κι ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό στη δομή και τη λειτουργία του κόμματος.

Παρ’ ότι το ιστρικό κτίριο στην οδό Ρηγίλλης, ανήκει πλέον σε ξενοδοχειακό όμιλο, θεωρείται πιθανό η εκδήλωση να γίνει στο εξωτερικό της μέρος, με γιγαντοοθόνες που θα δείχνουν τις πιο σημαντικές στιγμές στη μακρόχρονη ιστορία της «γαλάζιας» παράταξης.

Με την επετειακή εκδήλωση, το προγραμματισμένο νέο συνέδριο του κόμματος, το 2025, αλλά και με στοχευμένες περιοδείες κυβερνητικών και κομματικών στελεχών ανά την Ελλάδα, το Μαξίμου και η Πειραιώς επιδιώκουν να «γυρίσουν» το κλίμα, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Στόχος είναι τα ποσοστά της Ν.Δ. να γράψουν μπροστά πάλι τον αριθμό «3»και η παράταξη να φτάσει στις εκλογές του 2027, με… «άλλον αέρα»!

Ήδη, «γαλάζια» κλιμάκια ξεκινούν σε λίγες ημέρες… «μαραθώνιο», για να μεταδώσουν τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει, για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι μεταφέρουν τα προβλήματα και τις αγωνίες των ψηφοφόρων τους, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Στη «μάχη» αυτή έχει ριχτεί και ο πρωθυπουργός, ο οποίος προ ολίγων ημερών, είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, και συζήτησε τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - 30 ex officio θέσεις για βουλευτές και ευρωβουλευτές
Για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν συνολικά 20.145 μέλη του κόμματος (14.166 με φυσική παρουσία και 5.979 με την ηλεκτρονική διαδικασία) και εξελέγησαν 249
Εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 1
Λευτέρης Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια – Θα τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα όπου απαιτηθεί
Με νηφαλιότητα, θεσμική προσέγγιση και προσήλωση στην ουσία, θα τοποθετηθούμε όπου απαιτηθεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή 2