Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ώρα της εθνικής ευθύνης για τον Αντώνη Σαμαρά

 – Ενώπιον της Ιστορίας ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος στη μία θα δει τον Κάρολο Παπούλια
– Αν ο Παπανδρέου παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, οφείλει να ρίξει νερό στο κρασί του και να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να αποφύγουμε την εθνική καταστροφή
– Πολίτες και εταίροι ζητούν επιτακτικά συναίνεση για τη σωτηρία της χώρας ενώ ο χρόνος τελειώνει

Βαρύτερη παρά ποτέ η ιστορική ευθύνη που επωμίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί για συναίνεση ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, ενώ τα περιθώρια στενεύουν. Οι αποφάσεις τώρα βρίσκονται στην ευχέρεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής ο ηγέτης της ΝΔ έχει φανεί απρόθυμος τηρώντας στάση άρνησης, καθώς από τις δημοσκοπήσεις διαφαίνεται ότι θα κερδίζε τις εκλογές εάν γίνονταν και ενδεχομένως και αυτοδυναμία, όσο το ΠΑΣΟΚ – υπό τη σκια των σκληρών μέτρων, της ανεπάρκειας και των παλινωδιών που παρατηρήσαμε προσφατα – φθείρεται.

Ωστόσο ο χρόνος είναι μία πολυτέλεια που δεν υπάρχει ούτε για εκείνον ούτε δυστυχώς για τη χώρα που κοιτά πια το αδιέξοδο στα μάτια. Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο να μην είναι πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς οφείλει να κάνει βήματα πίσω και να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλιώς τα παιχνίδια στρατηγικής θα πνίξουν την Ελλάδα.

Όσο η συναίνεση την οποία αποζητούν απεγνωσμένα οι πολίτες από τους υπεύθυνους άρχοντες, αλλά και για την οποία καλούν επιτακτικά οι εταίροι και το ΔΝΤ, δεν έρχεται, οι επιλογές περιορίζονται τραγικά για τον πολίτη αλλά και για τους ίδιους όσους εμφανίζονται αδιάλλακτοι, καθώς κινδυνεύουν αυτό που τελικά θα κερδίσουν να είναι η αυτοδυναμία σε μία χώρα χρεοκοπημένη και κατεστραμμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ “ΑΔΕΛΦΟ” ΚΟΜΜΑ

Η επίσκεψη Παπανδρέου σε Παπούλια

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια και από τα λεγόμενά του τόσο στις κάμερες μαζί με τον κ. Παπούλια, όσο και από την δήλωση που έκανε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, δεν μας έκανε σοφότερους για ότι έχει αποφασίσει. Επανέλαβε ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Αρκετές ώρες αργότερα, ο κ. Σαμαράς, εμφανίστηκε με δήλωση – διάγγελμα ανάμεσα στους δυο αντιπροέδρους του και αφού επανέλαβε κι εκείνος την αμετακίνητη θέση του για εκλογές ανακοίνωσε ότι την Κυριακή θα πάει κι εκείνος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να του πει τι;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα. ‘Οχι γιατί την Δευτέρα θα γίνει Eurogroup όπως αρεσκεται να επαναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Έτσι κι αλλιώς το θέμα της 6ης δόσης που ήταν να συζητηθεί βγήκε την Παρασκευή από την ατζέντα!
Αλλά γιατί επι της ουσίας η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στην επιθυμία του ενός να μείνει στην καρέκλα του και του άλλου να την καταλάβει.

Γιατί βγήκε ανακοίνωση έξι ώρες μετά;

Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διένειμε ανακοίνωση για να εξηγήσει σε όλους τι ακριβώς συνέβη το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διεκρίνησε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης (της κυβέρνησης συνεργασίας). “Αντιθέτως”, όπως είπε, “αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της. Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Και μας είπε επι της ουσίας τι είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Παπούλια. “Να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.”

Και εδώ τίθεται η εξής απορία: Γιατί δεν το είπε αυτό το πρωί ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Γιατί με τόσες ώρες καθυστέρηση η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς;

Μόνο και μόνο για να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά; Μόνο και μόνο για να προλάβει τις εξελίξεις;

Η σοβαρότητα φαίνεται να έχει χαθεί παντελώς. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έχει “χρησιμοποιηθεί” και από άλλα κόμματα τις τελευταίες ημέρες – θυμίζουμε την επίσκεψη Τσίπρα και το υπόμνημα που κατέθεσε μέσα στην εβδομάδα – πρέπει να προστατευθεί.

Αν πράγματι τα 2 μεγάλα κόμματα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας θέλει να οδηγηθεί σε λύση υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Προεδρικό Μέγαρο και ο ένοικός του δεν είναι ούτε το κομματικό τους γραφείο, ούτε το γραφείο Τύπου τους από όπου μπορούν κάθε τρεις και λίγο να κάνουν ανούσιες επισκέψεις και ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι εκλογές τον Δεκέμβρη μας στέλνουν στη δραχμή;

Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές

Βυθίζετε τη Χώρα

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε