Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή και η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού”

''Η Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης'' αναφέρει η Wall Street Journal που κάνει λόγο για ''διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του Σαμαρά''.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην μάχη της ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει παράνομη την Χρυσή Αυγή αναφέρεται η Wall Street Journal.
Κάτω από τον τίτλο ”Η Ελλάδα παλεύει να κηρύξει παράνομο το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή” το δημοσίευμα επικεντρώνεται στις ”αποστάσεις” της Αστυνομίας και στην ”διστακτικότητα” των πολιτικών.
”Η αστυνομία για καιρό κρατούσε αποστάσεις αντικατοπτρίζοντας τη διστακτικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει την εντεινόμενη ισχύ του κινήματος”.

”Η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά πίστεψε πως ”η Χρυσή Αυγή ήταν μόδα που θα ξεθώριαζε με την σταθεροποίηση της οικονομίας”.

Πολλοί λένε ότι η Χρυσή Αυγή θα βγει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο

Αμέσως μετά ο αρθρογράφος αναφέρεται στο παρελθόν του Α. Σαμαρά.
”Ένας βασικός παράγοντας ήταν η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς ανατράφηκε από μητέρα με φιλελεύθερες αντιλήψεις της εμπορικής αριστοκρατίας της Αθήνας και έναν πατέρα δεξιών πεποιθήσεων που προέρχεται από ένα φτωχό αντικομουνιστικό χωριό. Η καριέρα του κινήθηκε από έντονη εθνικιστική ρητορική σε σοβαρή πολιτική νηφαλιότητα. Μισεί τους νέο-Ναζί. Η προγιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, πατριώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αυτοκτόνησε το 1941 την ημέρα που οι Γερμανοί ανέγειραν τη σβάστικα στην Ακρόπολη”.

”Δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στους θανάτους μεταναστών, επειδή δεν ήταν στον Τύπο και επειδή ούτε οι εισαγγελείς έδωσαν μεγάλη σημασία. Δεν ήταν προτεραιότητα”

Έκπληξη επίσης προκαλεί η συνέντευξη υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στην Wall Street Journal.
”Δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στους θανάτους μεταναστών, επειδή δεν ήταν στον Τύπο και επειδή ούτε οι εισαγγελείς έδωσαν μεγάλη σημασία. Δεν ήταν προτεραιότητα”.

Στο δημοσίευμα εκφράζεται ο φόβος πως η Χρυσή Αυγή θα βγει πιο δυνατή.
”Ειδικοί αναφέρουν ότι πιθανώς τα μέχρι τώρα στοιχεία να μην είναι αρκετά. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τη νύχτα του φόνου είναι ισχυρές ενδείξεις, αλλά δεν αποδεικνύουν ότι υπήρχε εντολή για δολοφονία. Πολλοί λένε ότι η Χρυσή Αυγή θα βγει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο”.

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση ”ανάσα” για επιχειρήσεις με δάνεια

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας

Σόιμπλε: Θα ήθελα να παραμείνω υπουργός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης