Πολιτική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από εκπομπή γιατί ενοχλήθηκε από ερώτηση για το βιβλίο του Τσίπρα

«Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, έβγαλε το μικρόφωνό της και αποχώρησε από το πλατό

Επεισοδιακή ήταν η παρουσία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου (18.10.25).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από την εκπομπή γιατί ενοχλήθηκε από την ερώτηση που της έκανε η Φαίη Μαυραγάνη για τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση για την έκδοση του βιβλίου του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε από τη Φαίη Μαυραγάνη στην αρχή της συνέντευξης για το όνομα του βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της. «Αχ μην μου ξεκινάτε σας παρακαλώ, όχι, δεν ήρθα… Δεν θα κάνουμε αυτή την κουβέντα και δεν θα έχετε σχόλιο από μένα. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στην επικαιρότητα και ζητήματα», είπε, αναφερόμενη στο εργασιακό νομοσχέδιο, τον νέο ΚΟΚ και άλλα.

 

«Δεν θα αποσυντονίζουμε τον κόσμο συστηματικά για ανύπαρκτα θέματα», σημείωσε. «Εγώ θα φύγω, δεν πειράζει», συνέχισε. 

«Δεν έχετε μάθει να φεύγετε, έχετε μάθει να μένετε και να κάνετε συζητήσεις», της απάντησε η Φαίη Μαυραγάνη. 

«Εσείς όμως κάνετε μια διαφήμιση σε μια ανύπαρκτη συνθήκη και προάγετε αυτή τη στιγμή έναν πολιτικό, ο οποίος είναι ανύπαρκτος και ανενεργός. Και με φέρατε τώρα εμένα που δίνω μια μάχη 24 ώρες το 24ωρο στη Βουλή για να σας κάνω σχόλιο. Όχι, δεν πειράζει, θα τον καλέσετε να σας τα πει», απάντησε. 

«Δεν πειράζει, δεν υπάρχει κανένας λόγο να φύγετε», συνέχισε η δημοσιογράφος. «Τελείωσε το θέμα αυτό. Μια ερώτηση σας έκανα, δεν θέλετε να απαντήσετε», τόνισε. 

«Κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχετε λόγο να το κάνετε αυτό. Νομίζω πως μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση και να απαντήσετε και να πάμε παρακάτω», επέμεινε η δημοσιογράφος.

«Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποχωρώντας από το πλατό. 

«Δεν μπορεί κανείς πολιτικός να μας επιβάλει τι θα ρωτάμε και τι δεν θα ρωτάμε»

Μετά τις διαφημίσεις, απευθυνόμενη στους τηλεθεατές η δημοσιογράφος ανέφερε πως «αυτή ήταν η πιο σύντομη συνέντευξη που έχω κάνει στη ζωή μου. Ούτε 2λεπτο δεν πρέπει να κράτησε» και εξήγησε:

«Αποφασίζω να την ρωτήσω για το βιβλίο του κ. Τσίπρα, που ήταν χθες η ανακοίνωση του ονόματος, είχαν συμπορευτεί, ήταν πρόεδρος της Βουλής επί Τσίπρα η κ. Κωνσταντοπούλου. Μου είπε ”αν συνεχίσετε να με ρωτάτε θα φύγω”», είπε αρχικά η Φαίη Μαυραγάνη.

 

Δεν μπορεί κανείς πολιτικός να μας επιβάλλει τι θα ρωτάμε και τι δεν θα ρωτάμε. Θέλετε απαντάτε οι πολιτικοί, θέλετε δεν απαντάτε. Αλλά το τι θα ρωτάμε, νομίζω είναι δικαίωμα του δημοσιογράφου. Επιμένω και στη συνέχεια τη ρωτάω για τον κ. Ρούτσι και αποφασίζει να φύγει. Είχαμε να πούμε για ΟΠΕΚΕΠΕ, για Τέμπη, για τον κ. Ρούτσι, για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για το ότι θα κλείνουν τα μικρόφωνα στη Βουλή. Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί ήθελε να φύγει η κ. Κωνσταντοπούλου». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 50
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής