Πολιτική

Ιδρύεται κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης – Βενιζέλος: 5η φάλαγγα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Την ίδρυση συμβουλίου απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την τρίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η σύσκεψη, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τελείωσε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να ιδρυθεί κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας. Σε αυτό θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, οι διοικητές όλων των εμπλεκόμενων οργανισμών, ενώ θα υπάρξουν συνέργειες και με τον ιδιωτικό τομέα.

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: 5η φάλαγγα

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει στα όχι θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την ελληνική προεδρία. Όπως είπε, η ελληνική προεδρία δεν συγκαλύπτει τα προβλήματα και την ελληνική κρίση αλλά μπορεί να μεταφέρει την εικόνα μιας Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση και τα μνημόνια.

«Υπάρχουν άδικα στερεότυπα για τους Έλληνες στο εξωτερικό, ότι είναι τεμπέληδες. Αντιθέτως οι Έλληνες έχουν υποστεί σκληρές και μεγάλες θυσίες κι έχουν επιτύχει μεγάλα αποτελέσματα», είπε και φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πέμπτη φάλαγγα που «είτε από ανοησία είτε από μικροκομματική λογική επιχαίρει όταν διαβάζει δημοσιεύματα που αμφισβητούν τις προσπάθειες της χώρας για ανάκαμψη. Πρέπει να τους διαψεύσουμε».

Εν αναμονής της τρόικας

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν και η επικείμενη επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως χθες η ελληνική πλευρά έστειλε στους τροϊκανούς όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πλέον περιμένει να καθοριστεί η ημερομηνία άφιξής τους.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως βάσει των στοιχείων που απεστάλησαν στους δανειστές, καλύπτεται πλήρως το δημοσιονομικό κενό του ’14. Όμως, όλα θα κριθούν από την απάντηση της τρόικας. Το ίδιο ισχύει και για το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία, που η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει και αντ’ αυτού να επιβαρύνει με 5 λεπτά την τιμή των τσιγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη δε συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο Γιάννης Στουρνάρας και σήμερα στήριξε την πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λέγοντας πως τη στηρίζει όλη η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι συγκαλύπτουν το σκάνδαλο του ΤΤ, Σαμαράς και Στουρνάρας

Επιμένει ο Σόιμπλε: «Βοηθήστε» μας, να σας βοηθήσουμε

Τ’ άκουσε τελικά ο Γιοχάνες Χαν! Δήμαρχος: Μάθαμε να μαστορεύουμε, γ@@@@ε και το μάστορα! (VIDEO)

Μαστίγιο και καρότο από Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με Σαμαρά – Βενιζέλο

Πρόβλημα με τις ημερομηνίες των εκλογών τον Μάϊο;

Γερμανοί “κράζουν” τον Ευάγγελο Βενιζέλο! “Είναι ανέξοδος λαϊκιστής”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 16
Δαβάκης: Μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία η αγορά των Rafale, η αναβάθμιση των F-16 και η δρομολογούμενη απόκτηση των F-35
«Η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει, μαζί με τα στελέχη της, στους ώμους των οποίων η πατρίδα έχει εναποθέσει την προστασία του εναερίου χώρου μας» είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στη Σχολή Ικάρων