Πολιτική

Ικανοποίηση στην Κύπρο από τις δηλώσεις Παπανδρέου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, τόνισε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε από το Ερζερούμ ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Ηταν παρόμοιο με αυτό του Προέδρου Χριστόφια, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα “Μιλιέτ”, καλώντας την Άγκυρα να κάνει αυτά που πρέπει στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Υπέδειξε, επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι εκείνος με τον οποίο μπορούν να διαπραγματευθούν, ενίσχυσε την πρόσκληση-πρόκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την τουρκική ηγεσία για συνάντηση με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο κ. Στεφάνου απέρριψε την πρόταση Ερντογάν για πενταμερή διάσκεψη, τονίζοντας ότι «η τουρκική πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή ούτε και από τα Ηνωμένα Έθνη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι η συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν με τον τρόπο και στον τόπο, που έγινε, «έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να υποτιμώνται καθόλου αυτά τα ανοίγματα της Τουρκίας».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι «πολύ σωστά ο κ. Παπανδρέου έθεσε το Κυπριακό», αλλά «η στάση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν προκλητική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας
«Μειώνεται ο χρόνος παραμονής στο βαθμό του λοχαγού, από έξι σε πέντε έτη, και αυξάνεται, από έξι σε επτά έτη, ο χρόνος παραμονής στο βαθμό του ταγματάρχη», ανέφερε μεταξύ των άλλων
Ο Νίκος Δένδιας
Η πρώτη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την προκαταρτική έρευνα: «Κάνουν τα πάντα για να μας πάνε στα 50s»
Αφού γνωστοποιήθηκε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκινά προκαταρκτική έρευνα μετά τις δηλώσεις του για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε την δική του απάντηση μέσω ανάρτησης
Γιάνης Βαρουφάκης 59