Πολιτική

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην προανακριτική για τη “σκευωρία Novartis” – Φωνές Ραγκούση!

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την καταγγελλόμενη "σκευωρία Novartis".

Αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι στην προανακριτική αποτέλεσε το αίτημα να εξαιρεθούν ο Παύλος Πολάκης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και ο Θάνος Πλεύρης από μέλη της επιτροπής.

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ επιμένουν στην εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου.

Μάλιστα, τη στιγμή που οι δύο δεν θέλουν να αποχωρήσουν, ο πρόεδρος της προανακριτκικής απείλησε με την εφαρμογή του άρθου 160Α του Ποινικού Κώδικα ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορούν να παραπεμφθούν για διατάραξη συνεδρίασης που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ντροπή εκλεγμένοι βουλευτές να στέλνονται στη Δικαιοσύνη και να απειλούνται με φυλάκιση.

Η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την εξαίρεση μαρτύρων, υπενθυμίζει ότι το 2010, στην προανακριτική της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες.

“Οι συγκεκριμένοι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στη Δικαιοσύνη, ενώ εδώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο”, αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φωνές ακούγονταν νωρίτερα μέσα στην αίθουσα!!!

Οι διάλογοι – φωτιά στην προανακριτική

Ραγκούσης: Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα!

Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε την αστυνομία. Ντροπή σας . Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή.

Καραγκούνης: Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό.

Άλλα κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν!

Ραγκούσης: Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε.

Πολάκης: Να φωνάξετε τη φρουρά της Βουλής για να με βγάλει…

Φωνές που ακούγονται έξω από την πόρτα…

Πρόεδρος Γιάννης Μπούγας: Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί (σ.σ. για διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής – προβλέπει φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή)

Τζανακόπουλος: Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;

Λάππας: Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εσωκομματικά μηνύματα Ανδρουλάκη: Πρέπει ο καθένας μας να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση - Δεν υπάρχει σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
«57 άνθρωποι χάθηκαν, 57 οικογένειες θρήνησαν και θρηνούν. Πρέπει να έχουμε σεβασμό γιατί οι άνθρωποι αυτοί περνάνε μια μεγάλη περιπέτεια στη ζωή τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
1
Το ΠΑΣΟΚ ζητά τον Γιώργο Μυλωνάκη να καταθέσει στην επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ – Απορρίφθηκε το αίτημα
«Έχουν προκύψει νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ» αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Γιώργος Φλωρίδης: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι
«Με βάση και αυτό το νομικό περιθώριο που περιγράφει ο εισαγγελέας του ΑΠ, η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι το παιδί του»
Ο Πάνος Ρούτσι 17
Το «c’est la vie» του Μητσοτάκη για την συνάντηση του Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ και οι πραγματικοί λόγοι που εκνεύρισαν τον Τούρκο πρόεδρο
«Έχω συναντηθεί με τον πρόεδρο Εργοντάν επτά φορές από τότε που έγινα πρωθυπουργός. Δεν επρόκειτο πάντα για εύκολες συναντήσεις» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης - Ερντογάν 26