Πολιτική

Ισπανία: Τα λάθη των θεσμών και οι μεταρρυθμίσεις… που δεν έγιναν

Η Ισπανία τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για ένα "τρίτο σχέδιο διάσωσης" της Ελλάδας, η οποία πρέπει, σύμφωνα με την Μαδρίτη, να παραμείνει στην ευρωζώνη, υπογράμμισε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος αναγνωρίζει τα λάθη των θεσμών αλλά θεωρεί αναπόφευκτες τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ελλάδα “έχει απολύτως το δικαίωμα να ζητήσει ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης”, σημείωσε ο υπουργός την επομένη της νίκης του “όχι” στο δημοψήφισμα για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των πιστωτών της Ελλάδας.

“Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες (και) από την πλευρά των αγορών”, επέμεινε.

Η Μαδρίτη “δεν εξετάζει απολύτως κανένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”, υπογράμμισε επίσης ο υπουργός.

Αναγνωρίζοντας τα “λάθη” της “τρόικας” (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην διαχείριση της κρίσης, ο ντε Γκίντος επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη να γίνουν “μεταρρυθμίσεις” στην Ελλάδα.

“Πιστεύω ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της τρόικας, αλλά το να κάνει μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα είναι αναπόφευκτο επειδή υπάρχουν χώρες που το έχουν κάνει και που τώρα εξέρχονται από την κρίση”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα «κόκκινα» η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση για τη θεσμικότητα: «Δεν είναι ελληνικός καφές, τη μία μέρα με ολίγη και την άλλη βαρύ γλυκό»
Η αφορμή δόθηκε όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέμφθηκε το ΠΑΣΟΚ για «όξυνση» του πολιτικού κλίματος, κάτι που στην Χαριλάου Τρικούπη δε θα άφηναν επουδενί αναπάντητο
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ