Πολιτική

Ισπανία: “Πόρτα” στον Ραχόι από τους Σοσιαλιστές

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ διεμήνυσε σήμερα ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει μια νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος (PP), απορρίπτοντας το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών της χώρας.

Μια τέτοια συμμαχία θα επέτρεπε το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στην Ισπανία, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στις οποίες κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

“Λέμε όχι στον Ραχόι και τις πολιτικές του” δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

“Οι Σοσιαλιστές θα εργαστούν ώστε να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση αλλαγής, με προοδευτικές ιδέες και με τη δυνατότητα για διάλογο”, πρόσθεσε. Εξήγησε επίσης ότι οι Σοσιαλιστές δεν επιθυμούν νέες εκλογές και θα εξετάσουν όλες τις επιλογές που έχουν.

Ωστόσο, ο Σάντσεθ τόνισε ότι το PSOE στηρίζει το PP σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σε ζητήματα που αφορούν την ενότητα της Ισπανίας και υπογράμμισε ότι οι Σοσιαλιστές δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της χώρας λόγω της Καταλονίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 52