Πολιτική

Καμμένος: Να αναβληθεί η συζήτηση στη βουλή λόγω Τουρκίας

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε και πάλι την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ελέω Τουρκίας.

Ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το Αγρίνιο τόνισε πως «η κατάσταση στο εθνικό θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξελίσσεται στη σοβαρότερη εθνική κρίση μετά από την περίπτωση του “Σισμίκ” και των Ιμίων, εάν δούμε την σημασία της τουρκικής απειλής για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Όπως εξήγησε ο Πάνος Καμμένος, «προτείναμε την αναβολή της συζήτησης και θα ήταν η καλύτερη λύση, διότι η διεθνής κοινότητα πλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, καθώς και η Ιορδανία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων».

Ακόμη ο κ. Καμμένος είπε ότι «πιστεύω σαν Έλληνας πολίτης και σαν πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας πως πρέπει να αποφασίσουμε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή», διότι όπως επεσήμανε, «δεν μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε κοκορομαχία, όταν οι δικές μας θέσεις στηρίζονται από την διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου αντί να κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, να εκδώσουμε ένα κοινό ανακοινωθέν όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση δίνοντας παράλληλα και μία πολύ μεγάλη δύναμη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εγρήγορση».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι «ελπίζω μέχρι αύριο, αντί να κάνουμε ασκήσεις συσπείρωσης στο εσωτερικό πολιτικό χώρο να επιδείξουμε επιτέλους μία εθνικά υπεύθυνη στάση».

Πάντως, όπως συνέχισε, «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι συνεχής η προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί εχθρική πράξη» και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για παραβιάσεις και παραβάσεις, δεν μιλάμε για παρενοχλήσεις. Εάν πραγματώσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, θα αποτελεί πράξη εισβολής».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία για να πάρουμε μέρος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο, όπου σύσσωμο το έθνος θα απαντήσει σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της γειτονικής χώρας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - 30 ex officio θέσεις για βουλευτές και ευρωβουλευτές
Για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν συνολικά 20.145 μέλη του κόμματος (14.166 με φυσική παρουσία και 5.979 με την ηλεκτρονική διαδικασία) και εξελέγησαν 249
Εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 1
Λευτέρης Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια – Θα τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα όπου απαιτηθεί
Με νηφαλιότητα, θεσμική προσέγγιση και προσήλωση στην ουσία, θα τοποθετηθούμε όπου απαιτηθεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή 2