Πολιτική

Καμμένος: Πόλεμος με Κοτζιά! Μιλά… αόριστα για “προδοσία” και “έγκλημα”

Τραβά το σχοινί ο Πάνος Καμμένος στην κόντρα του με τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρώην ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ απαντά με tweet. Στο... μονοπάτι των λογοπαιγνίων συνεχίζει ο πρώην υπουργός Άμυνας, που αφήνει σοβαρές αιχμές. Όλο το χρονικό της κόντρας των δύο ανδρών.

Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς… στα άκρα. Οι δύο πρώην υπουργοί κλιμακώνουν την κόντρα τους με προσφυγές στην Δικαιοσύνη και βαρύτατες αιχμές στο… Twitter.

Προσφυγή ο Κοτζιάς, απάντηση ο Καμμένος με υπονοούμενα!

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, την άμεση προσφυγή του στη δικαιοσύνη ανακοινώνει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, «μετά από τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία για παράνομες και ακραίες πρακτικές σε βάρος του Προέδρου του. Πρακτικές άκρως προσβλητικές για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά του».

Όπως σημειώνει το ΠΡΑΤΤΩ, είναι «Ισχυρισμοί συκοφαντικοί οι οποίοι συνοδεύονται από πρακτικές υπόκοσμου και παρακράτους, στοχεύοντας στη πρόκληση φόβου. Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν» αναφέρει το ΠΡΑΤΤΩ και καταλήγει: «Με τη μήνυση που κατατίθεται, παρέχεται η δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να αποδείξει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις εν γνώσει του συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Θα καταφανεί δε, αν ο εν λόγω κύριος είναι ο «Εθνικός ψεύτης» και ένας κοινός συκοφάντης».

Κοτζιάς Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια. Λίγο μετά την ανακοίνωση, επανήλθε με ένα tweet που και πάλι έχει σοβαρές αιχμές.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ :ρήμα το συναντάμε συχνά σε εκφράσεις όπως «διαπράττει προδοσία» η «διαπράττει έγκλημα» δεν συνηθίζεται συχνά για καλό σκοπό“.

Δείτε την ανάρτηση

Γιατί ο Κοτζιάς προσφεύγει στην Δικαιοσύνη

Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα που έχει -εδώ και καιρό- ο Νίκος Κοτζιάς με τον Πάνο Καμμένο, ήρθε πριν από μόλις δύο ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 17.01.2019, ομόφωνα εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ η εισήγηση που έκανε ο πρόεδρός της, Νίκος Κοτζιάς, που αφορά στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων. Ιδιαίτερα εκτενής συζήτηση έγινε για μια «Νέα Πολιτική Συμμαχιών» και τη σύνδεσή της με τη δημοκρατική παράταξη και τις εκλογές.

[read4more]

Μέσω της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκλεισε ξεκάθαρα το… μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές, παρά το πρόσφατο “διαζύγιο”. Στην επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, η κίνηση της οποίας ηγείται ο κ. Κοτζιάς έγινε και σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Άμυνας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό.

Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».

Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει

Τι απάντησε ο Καμμένος

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, λοιπόν, με ανάρτησή του την ίδια ημέρα στο Twitter έκανε ένα λογοπαίγνιο με το… όνομα της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, αφήνοντας προφανείς αιχμές για χρηματισμούς, τονίζοντας:

ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό”.

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες