Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών για επιθέσεις σε χριστιανική κοινότητα στη Συρία: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση

Η Αθήνα ζητεί την ταχεία υλοποίηση έρευνας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ειρηνική και συμπεριληπτική μετάβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ανάρτησή του, το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι παρακολουθεί «στενά και με ανησυχία» την κατάσταση στην αλ-Σουκαϊλαμπίγια, πόλη της Συρίας με κατά πλειονότητα ελληνορθόδοξο πληθυσμό. Η Αθήνα σημειώνει ότι έλαβε γνώση της ανακοίνωσης της συριακής κυβέρνησης για τη διερεύνηση των επεισοδίων που σημειώθηκαν πρόσφατα στην πόλη και καλεί σε «ταχεία εφαρμογή» της σχετικής διαδικασίας.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει την πάγια θέση της υπέρ μιας «ειρηνικής και συμπεριληπτικής μετάβασης», η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των Σύρων, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ή εθνοτικής προέλευσης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους χριστιανούς της Συρίας, οι οποίοι, όπως τονίζεται, αποτελούν «ιστορικό και αναπόσπαστο μέρος» της πολυδιάστατης συριακής κοινωνίας.

 

Η ελληνική πλευρά δηλώνει, επίσης, έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της Συρίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα πρόσφατα γεγονότα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από την κανονική αστυνομία
«Για εμένα, όταν στο ζύγι μπαίνει η ασφάλεια πολίτη, φοιτητή, καθηγητή, με όλες αυτές τις ψευτο-ευαισθησίες της αριστεράς και της υποτιθέμενης προόδου, η ασφάλεια και η εφαρμογή του νόμου πρέπει να μπαίνει παραπάνω»
Ο Παύλος Μαρινάκης
Έλενα Ακρίτα για τη δήλωση της Βάσιας Αναστασίου για τον Αλέξη Τσίπρα: Αυτό λέγεται λεκτική πατσαβούρα επιπέδου Λατινοπούλου
Αφορμή για την επίθεση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ η δήλωσή της «να πω στον κ. Τσίπρα να λουστεί κανά δυο φορές γιατί έχει βάψει το μαλλί και είναι αρκετά έντονη η μπογιά»
Η Έλενα Ακρίτα 22
Nέο δόγμα για το μεταναστευτικό δρομολογεί η κυβέρνηση – Σκανάρισμα, κράτηση και επιστροφές
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα γίνεται εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας τους, θα λαμβάνονται τα βιομετρικά δεδομένα τους, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι ασφαλείας αλλά και υγειονομικοί έλεγχοι
Μετανάστες