Πολιτική

«Κανένα πρόβλημα με την στατικότητα του κτιρίου της Βουλής», δηλώνει ο Πρόεδρος

​«Κανένα θέμα, ούτε οποιοδήποτε συναγερμός υπάρχει σχετικά με την στατικότητα του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας σημειώνοντας πως «κάθε καλοπροαίρετη επισήμανση, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από διακεκριμένους καθηγητές είναι καλοδεχούμενη, αλλά το κτήριο παρακολουθείται συνεχώς από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής και δεν έχει παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τόνισε πως «κάθε έργο εκσυγχρονισμού που έχει γίνει στη Βουλή των Ελλήνων έχει βελτιώσει και ενισχύσει τη στατικότητα του κτηρίου».

Για την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Βουλής εξήγησε πως «δεν υπήρξαν μπαζώματα, αντίθετα τοποθετήθηκαν πάσσαλοι υποστήριξης  οι οποίο ενδυνάμωσαν τη στατικότητα του ιστορικού  κτηρίου». 

Σχετικά με τα έργα και τις προσθήκες που έχουν υπάρξει στο διάβα του χρόνου, όπως της ανακατασκευής του θόλου του Κοινοβουλίου που έγιναν το 2018 και της ταράτσας του κτηρίου, ο κ.Τασούλας ανέφερε πως ελήφθησαν όλα τα τεχνικά δεδομένα και αυτά έγιναν με τις πιο σύγχρονες τεχνικές που έχουν θωρακίσει το ιστορικό κτήριο.

Η παρακολούθηση του κτηρίου της Βουλής από μηχανικούς και την τεχνική υπηρεσία της είναι συνεχείς. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως ακόμα και οι  επιφανειακές ρωγμές που υπήρξαν σε εσωτερικούς τοίχους κατά το σεισμό της 19ης Ιουλίου του 2019, αυτές επιτηρούνται συνεχώς και δεν έχει παρατηρηθεί καμία μεταβολή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Το μεγάλο αναπτυξιακό όραμα ενόψει της 89ης ΔΕΘ παρουσίασαν οι υπουργοί της κυβέρνησης σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής
Τα υπουργικά στελέχη παρουσίασαν το ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού της Θεσσαλονίκης σε σύγχρονο οικονομικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό πόλο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων της Θεσσαλονίκης ενόψει της 89ης ΔΕΘ, στο Μέγαρο Μουσικής.