Πολιτική

Καραμανλής: Έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τον κορονοϊό

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαιτίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλή τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

«Έχουν ληφθεί ήδη αυξημένα μέτρα πρόληψης στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήδη γίνονται εντατικές προσπάθειες στο τέλος κάθε βάρδιας να γίνονται απολυμάνσεις. Παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ», ήταν τα λόγια του Κώστας Καραμανλής μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση περιορισμού σε λεωφορεία, μετρό κ.λπ., ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε πως «σε αυτή τη φάση όχι», ενώ προσέθεσε, απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, πως «πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Εάν κάποιος νιώθει ότι έχει συμπτώματα μιας ίωσης, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει ούτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δεν θα πήγαινε και σε ένα χώρο με συνωστισμό».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι γίνεται ενημέρωση καθημερινά στο επιβατικό κοινό, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε από πάνω και παρακολουθούμε τα ζητήματα» και τόνισε «αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ψύχραιμοι». Σημείωσε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο για παράδειγμα να υπάρξει εργαζόμενος, που να έχει προσβληθεί από τον ιό, χωρίς να κλείσει το αμαξοστάσιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες.

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, το αίτημα της αντιπολίτευσης για περισσότερα λεωφορεία ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερα δρομολόγια με μικρότερο συνωστισμό, ο κ. Καραμανλής είπε: «Η αντιπολίτευση θα ήταν καλό να μας είχε αφήσει όχι 850 λεωφορεία, που βρήκαμε, αλλά 1.600 που είχαμε αφήσει το 2014, για να κάνουμε περισσότερες διαδρομές». Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το υπουργείο θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
36
Κασσελάκης για τη διαρροή συνομιλίας του με την Τζάκρη: «Μακάρι να είχατε τα κότσια της» – «Θα το ερευνήσω έχοντας στο πλευρό μου τον Πρόεδρο»
Η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά τη διαρροή αποσπάσματος συνομιλίας της με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη 14
Παύλος Μαρινάκης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση στην ελευθερία του Τύπου η αποχώρηση της από τηλεοπτική εκπομπή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά μετά την αποχώρησή της από τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΙ
Παύλος Μαρινάκης 8