Πολιτική

“Καρφί” Φώφης σε Γιώργο Παπανδρέου: Δεν θα περιμένουμε για πολύ κάποιους…

“Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής, διότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας, όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν, ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές”. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε απόψε σε ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Πάτρα, το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ένω όπως χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα tempo24.gr η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως “Δεν θα περιμένουμε για πολύ κάποιους…”

Όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά, αλλαγή παντού, για να βγούμε μπροστά». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου».

Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι έχει το μέλλον με το μέρος της, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «από εδώ και πέρα η παράταξη θα πάρει τη θέση που της αξίζει», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «μόνο θα κερδίζει και μαζί της και η Ελλάδα».

Σχετικά με την προοπτική της δημοκρατικής συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «το εγχείρημα πέτυχε αφού σε μικρό χρονικό διάστημα σημείωσε μια καλή εκλογική καταγραφή και προχώρησε στα επόμενα βήματα». Παράλληλα, την χαρακτήρισε ως «μια σημαντική πολιτική προσπάθεια, την οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψα και για την οποία εργάστηκα αποφασιστικά».

Τώρα, όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα, δηλαδή την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, μαζί με όλα τα κόμματα και τις άλλες κινήσεις του χώρου μας».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «μετά την ολοκλήρωση του προγραμματικού πλαισίου της επιτροπής διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν χωρά πλέον καμία καθυστέρηση» και πρόσθεσε: «Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί αντικειμενικά την πιο σημαντική βάση. Οι ηγετικές φιλοδοξίες, τα ζητήματα τακτικής, οι προηγούμενες πολιτικές διαφορές αντικειμενικά είναι πιο “δεύτερα” ζητήματα. Όταν θέλεις, βρίσκεις τον τρόπο. Όταν δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες».

Επίσης, ανέφερε ότι «η δημοκρατική συμπαράταξη πρέπει να είναι ισχυρή, αυτόνομη προοδευτική παράταξη, με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ». Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «έχουμε αποδείξει πως βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα» και συμπλήρωσε: «Ούτε κρυφτήκαμε, ούτε δραπετεύσαμε. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι πολιτική δειλία, είναι λιποταξία. Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν δειλοί. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες, μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η επιλογή της αποχής αρκετών κορυφαίων στελεχών δεν είναι παράδειγμα συνέπειας». Όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν είχαν όλοι τα ίδια κίνητρα», υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της κοινής πορείας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
38
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 41