Πολιτική

“Καρφώνουν” τον Διαμαντόπουλο: “Ήταν ρουσφέτι του Πετσάλνικου”

Τον έντονο εκνευρισμό τους για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό, εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, που μάλιστα του έχουν ζητήσει ακόμα και να παραιτηθεί.

Εκτός από τις δηλώσεις του για την τρομοκρατία, στον βουλευτή του κόμματος καταλογίζουν -μεταξύ άλλων- και τις σχέσεις του με τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους”, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά λένε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος υπήρξε ευνοούμενος του Φίλιππου Πετσάλνικου. Η οικογένεια Διαμαντόπουλου- όπως αναφέρουν- ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν εκείνος που φρόντισε να μετατεθεί από την Αθήνα στον ΟΤΕ Καστοριάς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο και για “πλάγια” υποστήριξή του από τον κ. Πετσάλνικο, ώστε τελικά να εκλεγεί. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος, κατά δική του δήλωση, δεν είχε ψηφίσει ποτέ σε προηγούμενες εκλογές και το έκανε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, όταν και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση κάποιων τοπικών στελεχών, για να βρεθεί τελικά απρόσμενα στη βουλή με 930 σταυρούς. 

Η επιστολή στον Τσίπρα άναψε φωτιές στη νομαρχιακή

Τον περασμένο Φεβρουάριο λίγο μετά τα γνωστά γεγονότα με τον… παπα-Σούρα στο Καρναβάλι της Καστοριάς, είχε προηγηθεί μια έντονη και αρκετά αποκαλυπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με αφορμή την εκλογή της νέας Ν.Ε. Ανάμεσα στους λεγόμενους «προεδρικούς» που έχουν επικεφαλής τους Γιάννη Αλκιβιάδη – Περικλή Ζαγάρα και από την άλλη την ομάδα του Β. Διαμαντόπουλου.

Οι τελευταίοι ανέβασαν τους τόνους, κάνοντας λόγο για υβριστική και επαίσχυντη επιστολή που στάλθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Μια ομάδα συντρόφων έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη εναντίωση στον βουλευτή Διαμαντόπουλο και σε μια υποτιθέμενη ομάδα που τον στηρίζει. Εχω την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτή» είπε ο Στέφανος Λιούζας, κάνοντας λόγος για «τρομακτικούς» χαρακτηρισμούς στην επιστολή. «Εχουμε αισθανθεί εσωκομματική πίεση από έναν ακατανόητο πολιτικά λόγο, που δεν επιδέχεται καν αντίλογο.

Θίγει την προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια» είπε. Από την ίδια πλευρά ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί για «γιαλαντζί συντρόφους» και «καναπεδάκηδες» που θέλουν να ελέγχουν το κόμμα. Η ομάδα Αλκιβιάδη-Ζαγάρα απάντησε σε υψηλούς τόνους και η τοπική συνέλευση απειλήθηκε να μετατραπεί σε ρινγκ. Τελικά η επικράτηση της ομάδας Αλκιβιάδη-Ζαγάρα ήταν πλήρης εκλέγοντας 10 από τα 15 μέλη της νέας Ν.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ “αδειάζει” Διαμαντόπουλο: Ας τον κρίνουν αυτοί που τον ψήφισαν

Ο βουλευτής Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτυπά: «Ο Σάββας Ξηρός θεωρήθηκε τρομοκράτης επειδή διάλεξε την ένοπλη πάλη!»

Διαμαντόπουλος για Τατσόπουλο: Μαλ…ας ή προβοκάτορας…

Κι όμως! Είναι ο Βουλευτής Διαμαντόπουλος! Ντύθηκε “Παπα – Σούρας” – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 17
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32