Πολιτική

Καταδίκη των κομμάτων για τις απειλές εναντίον Κοτζιά

Την καταδίκη τους στις απειλητικές επιστολές επιστολές εναντίον του Νίκου Κοτζιά εκφράζουν κόμματα και πολιτικοί με ανακοινώσεις τους.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αναφέρει πως καταδικάζει την «απειλητική ενέργεια σε βάρος του Υπουργού Εξωτερικών και της οικογένειάς του. Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα. Ο Ελληνικός λαός δε θα διχαστεί για κανένα λόγο για χάρη ακραίων απειλητικών παρεμβάσεων που πρωταρχικό σκοπό έχουν να δυναμιτίσουν το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης. Απειλές σαν και αυτές δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία»

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωσε πως «οι απειλητικές επιστολές τρομοκρατικού χαρακτήρα εναντίον υπουργών και πολιτικών προσώπων καθώς και η επίκληση της βίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, συνιστούν σαφέστατα απεχθείς και άθλιες ενέργειες, τις οποίες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.Ενέργειες και συμπεριφορές τέτοιου είδους στρέφονται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, αναφέρει πως «οι άνανδρες και απειλητικές ενέργειες δεν πτοούν τον Ν. Κοτζιά» και προσθέτει τέτοιες άνανδρες και απειλητικές ενέργειες, σε μία περίοδο που ο Νίκος Κοτζιάς δίνει διπλωματική μάχη για τα εθνικά μας συμφέροντα, στοχεύουν στο να βλάψουν τη χώρα μας και να τορπιλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» και καταλήγει: «Ωστόσο, δεν πρόκειται να πτοήσουν τον υπουργό Εξωτερικών, ούτε να θέσουν σε κίνδυνο την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».

ΝΔ: Σε αντίθεση με άλλους καταδικάζουμε τη βια απ’ όπου κι αν προέρχεται

Νωρίτερα και η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως ««Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών. Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

ΚΚΕ: Ενέργεια που εξυπηρετεί το κλίμα τρομοκρατίας του λαού

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, «ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 37
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221