Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κατάληψη στο γραφείο του Τσακαλώτου από μέλη της ΑΔΕΔΥ!

Κατάληψη στο γραφείο του Τσακαλώτου από μέλη της ΑΔΕΔΥ!
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ
– Σήκωσαν τα ρολά από την πλαϊνή είσοδο αλλά η αστυνομία απέκλεισε το σημείο
– 30 άτομα πέρασαν στο εσωτερικό του υπουργείου και έφτασαν στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Μέχρι το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου έφτασαν μέλη της ΑΔΕΔΥ, που έκαναν πορεία για τα βαρέα και ανθυγιεινά. 30 μέλη της Ομοσπονδίας κατάφεραν να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου και να ανέβουν έως το γραφείο του υπουργού.

Φωτογραφία Eurokinissi

Η ένταση ξεκίνησε όταν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ έφτασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου. Στόχος τους ήταν να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να μπουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, έχοντας κηρύξει 24ωρη απεργία ζητώντας να μην γίνει περικοπή και υποβάθμιση στο επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνεχίσει να χορηγείται όπως μέχρι σήμερα. Η κινητοποίηση αφορά 13 Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα ΒΑΕ.

Το μέλος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το επίδομα για τα ΒΑΕ ώστε η περικοπή αυτή να συμβάλλει στα “αιματηρά” πλεονάσματα. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, υπολογισμό των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης, αναβάθμιση των κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα με αντίστοιχη αύξηση των οικονομικών παροχών και την παράδοση του πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής από το υπουργείο Οικονομικών που αφορά τα ΒΑΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 13 Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΑΔΕΔΥ κατά Τσακαλώτου και προειδοποίηση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να συναντήσει την Εκτελεστική Επιτροπή και τα μέλη των Προεδρείων των Ομοσπονδιών, δεκάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της αίθουσας συσκέψεων του Υπουργείου, απαιτώντας απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα μας.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, ο οποίος συνάντησε τους εργαζόμενους αρνήθηκε να δώσει έστω και τώρα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το πόρισμα της Διυπουργικής επιτροπής για τη “μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας”. Η άρνησή του αυτή επαναλαμβάνεται 4 ολόκληρους μήνες μετά την υποβολή του πορίσματος στην Κυβέρνηση και 2½ μήνες μετά τη δέσμευση Τσακαλώτου ότι θα μας κοινοποιήσει το πόρισμα της επιτροπής από την οποία, για πρώτη φορά, είχαν αποκλειστεί οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού απάντησε, στο τέλος, ότι μέχρι την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, θα ενημερώσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης με τον Υπουργό, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο ήταν ένα ακόμη βήμα στην πορεία των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του ανθυγιεινού επιδόματος και την προώθηση λύσεων στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν τις πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των εργαζομένων θα συναντήσουν τη μαζική και δυναμική απάντησή μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις