Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει νέα ενιαία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκπροσώπους των δανειστών άφησε ανοιχτό ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 τόνισε: “Έχουμε εναλλακτικά σχέδια τα οποία θα είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών θα είναι ένα από τα δύο που θα τεθούν κατά τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, εκτός των εργασιακών.
Σχετικά με τη “μαύρη τρύπα” των ασφαλιστικών ταμείων, ανέφερε ότι «αν δεν έχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη μαύρη τρύπα θα παραμείνει”.
Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την καταβολή χαμηλότερων ποσών ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους το 2017, αντί του περιορισμού των δικαιούχων, ενώ προσέθεσε ότι στους θεσμούς θα τεθεί και το ζήτημα της δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων από αυτοαπασχολουμενους και επιστήμονες.
Για τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι “δεν προσπαθούμε απλώς να αποκρούσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά προωθούμε τις θέσεις μας”.
Παράλληλα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το ΔΝΤ δεν έχει θέσει ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.
“Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τόνισε και έκανε την πρόβλεψη ότι «το ΔΝΤ δεν θα καταφέρει να προωθήσει τις ακραίες θέσεις του όπως δεν κατάφερε να προωθήσει τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις”.
Ο Υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε των αλλαγών που έγιναν στο ασφαλιστικό με γνώμονα την ισονομία και τόνισε ότι μόνο το 10% των επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου μειώθηκαν.

Πηγή: Real.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
1
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης