Συμβαίνει τώρα:
Μποτιλιάρισμα 10 χλμ στην κάθοδο του Κηφισού λόγω τροχαίων
Πολιτική

Κεραμέως: Για πρώτη φορά θα έχουμε κρατική χρηματοδότηση με αξιολόγηση

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΙ ξεχώρισε ως βασικό σημείο του σχεδίου νόμου, το ότι «για πρώτη φορά, συνδέεται η κρατική χρηματοδότηση με την αξιολόγηση».

«Πρόκειται για μία τεράστια τομή», σημείωσε η κ. Κεραμέως και συμπλήρωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αντικειμενικό σύστημα, με βάση το οποίο να προκύπτει η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

«Εμείς προτείνουμε το 80% της χρηματοδότησης να δίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως είναι ο αριθμός φοιτητών, η γεωγραφική διασπορά των τμημάτων και ο αριθμός τους, και το 20% βάσει κριτηρίων ποιότητας, όπως είναι για παράδειγμα η έρευνα», ανέφερε η υπουργός. «Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για βελτίωση. Να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας ακόμη καλύτερα», επισήμανε.

Ακόμη εξήγησε πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα κρίνονται από την Ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας οι αρμοδιότητες ενισχύονται με το παρόν νομοσχέδιο. «Συντελείται μία αλλαγή νοοτροπίας και αλλαγή φιλοσοφίας», είπε.

Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι πρόκειται για μία «μεγάλη διαδικασία» και εκτίμησε ότι οι αιτήσεις μπορεί να υπερβούν τις 150.000, για 5.000 θέσεις. Για το θέμα των αποφοίτων κολεγίων, σημείωσε ότι το ενωσιακό δίκαιο καθορίζει ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε επαγγελματικά δικαιώματα σε όσους έχουν πτυχία άλλων χωρών της Ένωσης.

Για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, ενημέρωσε ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει και τόνισε ότι είναι «ιδιαίτερης σημασίας» το ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε τις προσλήψεις από την Ειδική Αγωγή.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πρόταση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις οικονομικές ανάγκες της Παιδείας στην Ελλάδα, με στόχο «να την πάμε ένα βήμα παραπέρα».

Τέλος, η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στην επίσκεψη του αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χάφταρ, στην Αθήνα, χαρακτήρισε «σημαντική» την παρουσία του και πρόσθεσε ότι δόθηκε «ξεκάθαρο μήνυμα» ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό» το μήνυμα που βγήκε από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για το ίδιο θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1