Πολιτική

Κεράμεως: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την έξοδο των ιερέων από το Δημόσιο

Σύμφωνη με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά αντίθετη με την έξοδο των ιερέων από το Δημόσιο είναι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεράμεως.

“Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξανα-ανοίξει” τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7.

Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.

Τέλος, ερωτηθείσα για «κρυφή συνάντηση» Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, τόνισε ότι οι δύο «έχουν τακτικές συναντήσεις», καταστώντας παράλληλα σαφές πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, από καμία πλευρά. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή» είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Πιστεύουμε ότι θα σημειωθεί πρόοδος και στην επίλυση των αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ζητήματα που, κατά την τουρκική πλευρά, αφορούν τις ελευθερίες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη
Ερντογάν
Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο Γιάννης Παναγόπουλος θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του 
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προβληματική» τη συνέχιση της παρουσίας του προέδρου της ΓΣΕΕ, ενώ έχει ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα – Τι είπε για δημοσκοπήσεις και συνεργασία με τη ΝΔ
Νάντια Γιαννακοπούλου