Πολιτική

Κέρι σε Τσίπρα: Θα κάνουμε τα πάντα για ανάπτυξη στην Ελλάδα

Περισσότερο από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Αμερικανός υπουργός εμφανίστηκε υποστηρικτικός προς την Ελλάδα και τόνισε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Υποδεχόμενος στον Αμερικανό υπουργό στο γραφείο του, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Κέρι για την επίσκεψή του στην Κύπρο και στη συνέχεια του είπε πως έρχεται στην Ελλάδα “σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να βρούμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό. Να είστε βέβαιος ότι εμείς είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας. Άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να βρούμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή”.

“Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ελλάδα. Κατ’ αρχάς ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία επί θεμάτων ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Θα ήθελα να σας πω ότι εκτιμώ ιδιαιτέρως προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα”.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι

Posted by Alexis Tsipras on Friday, 4 December 2015

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα οφείλει να έχει το βλέμμα της από το Γιβραλτάρ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό» – Τι είπε για Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφερε ως παράδειγμα την πρόσβαση στη διώρυγα του Σουέζ, χαρακτηρίζοντάς την «ζήτημα επιβίωσης» για την Ελλάδα και τα λιμάνια της χώρας μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων – «Φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν»
«Με την από κοινού κατάθεση στεφάνων, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν» έγραψε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα πρεσβευτής
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI