Πολιτική

Κι ο Ραγκούσης κατά Κασσελάκη: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεροληπτική και μονομερής

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από την πλευρά του αριστερότερου κομματιού του κόμματος, μετά και τη χθεσινή διχαστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη χθεσινή (11.11.23) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγούσης, ο οποίος εξαπέλυσε σοβαρές κατηγορίες κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

«Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ομιλία Πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι’ αυτό και ανακριβής που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης. 

«Ήταν ομιλία εκπροσώπου ενός μέρους του κόμματος που βρίσκεται σε εσωκομματικό πόλεμο με ένα άλλο μέρος του κόμματος», συμπλήρωσε, και συνέχισε λέγοντας: 

«Μέρους που όχι μόνο είναι μειοψηφία στην κοινωνία αλλά είναι και μια βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε μειοψηφία στην κοινωνία, πήγε στο 18% και οδεύει ακόμη χαμηλότερα».

Νωρίτερα, και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

Σημεία της σημερινής ομιλίας του Γιάννη Ραγκούση: 

1. Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού. Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα. Γι’ αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, 6 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

2. Ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένα εργαστώ για ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα. Δεν ήρθα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να πάρω μέρος σε έναν εσωκομματικό πόλεμο. Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ομιλία Πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι’ αυτό και ανακριβής που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας. Ήταν ομιλία εκπροσώπου ενός μέρους του κόμματος που βρίσκεται σε εσωκομματικό πόλεμο με ένα άλλο μέρος του κόμματος. Μέρους που όχι μόνο είναι μειοψηφία στην κοινωνία αλλά είναι και μια βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε μειοψηφία στην κοινωνία, πήγε στο 18% και οδεύει ακόμη χαμηλότερα.

Παράδειγμα μισής αλήθειας και μεροληψίας: πράγματι χάσαμε γιατί δεν δώσαμε εικόνα εικόνα αξιόπιστου κόμματος. Έχεις δίκιο και συμφωνώ σύντροφε Πρόεδρε πως η συζήτηση για τοπικά νομίσματα ή οι δηλώσεις Κατρούγκαλου έπαιξαν πολύ αρνητικό ρόλο. Επίσης είναι απολύτως σωστό ότι δεν υπάρχει άλλο κόμμα στον κόσμο που να μπορούν τα στελέχη του να προαναγγέλουν ίδρυση άλλου κόμματος, ή και να προβαίνουν σε ένα σωρό χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημοκρατικά νεοεκλεγμένου Πρόεδρου του κόμματος.

Αλλά και πριν τις εκλογές και μετά την εκλογή σου ήταν μόνο αυτά τα προβληματικά δεδομένα; Δηλώσεις για την άμυνα της χώρας, δηλώσεις για τον φράχτη του Έβρου, απειλές αποχώρησης από το ψηφοδέλτιο που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής του Π Πολάκη, δεν έκαναν αντίστοιχη και μεγαλύτερη ζημιά από τα τοπικά νομίσματα;

3. Με αφορμή τη δήλωσή σου για τη μη συμμετοχή σου στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και ένα τουιτ στη συνέχεια, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω το εξής για τη χρεοκοπία της χώρας.

Η εξίσωση των ευθυνών της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, είναι ανιστόρητη. Όχι γιατί όλες οι κυβερνήσεις δεν μετείχαν στο πολιτικό παιχνίδι της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης. Ούτε γιατί δεν έγιναν σοβαρά λάθη μετά το 2009 και από το ΠΑΣΟΚ.

Η εξίσωση των ευθυνών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι μια θέση όχι του ΣΥΡΙΖΑ – με βάση την πολιτική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου- αλλά της ΝΔ και του Πάνου Καμμένου. Η χώρα το 2009 δεν χρεοκόπησε επειδή είχε χρέος 127% επί του ΑΕΠ. Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι το 2018 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, το χρέος ήταν 186% επί του ΑΕΠ.

Λίγο χαμηλότερα από του 2018 αλλά πολύ υψηλότερα από του 2009 και 2010, είναι και σήμερα το δημόσιο χρέος, που η χώρα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και δανείζεται απρόσκοπτα με χαμηλότατα επιτόκια. Η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας τους δυσθεώρητου πρωτογενούς ελλείμματος, ύψους 24 δισ. €. 24 δισ. € που μόνο μέσα στο 2009 είχαν ξοδευτεί, χωρίς να υπάρχουν στα ταμεία. Και για να καταλάβετε τι σημαίνουν 24 δισ. αρκεί να σας πω ότι το 2009 η συνολική μισθολογική δαπάνη του δημοσίου ήταν 22 δισ.

Δηλαδή, ακόμη κι αν η χώρα απέλυε σε μια νύχτα το σύνολο των κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων και έμενε χωρίς ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, δικαστήρια, σχολεία πανεπιστήμια και νοσοκομεία, Και πάλι δεν θέμα είχε τη δυνατότητα να ξεχρεώσει τα 24 δις που είχε ξοδέψει η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο 2009.

4. Τέλος μία ευχή. Είπε ο σ. Πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε. Σωστά. Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση. Έστω και άρρωστη. Εύχομαι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221