Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κικίλιας: “Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο” – Τι του είπε ο Τσιόδρας

Κικίλιας: “Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να έρθει το εμβόλιο” – Τι του είπε ο Τσιόδρας
Intime Αρχείο

Μήνυμα συνέχισης της προσπάθειας και πιστής τήρησης των κανόνων έστειλε ο Βασίλης Κικίλιας εν όψει καιτου χειμώνα. “Υπάρχει μία σταθεροποίηση, αλλά δεν εφησυχάζουμε”, είπε ο υπουργός Υγείας την Τρίτη (08.09.2020).

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τόνισε πως “μέχρι να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα, πρέπει να σεβαστούμε αλλήλους. Πρέπει να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να στηρίξουμε ως κοινωνία ο ένας τον άλλον και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να τα καταφέρουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, θα τα καταφέρουμε να βγούμε ξανά νικητές”.

Για τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, σημείωσε πως συνδυασμός του εμβολιασμού κατά της γρίπης με τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας, έχει υπερπολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, “με ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και το αναλύσαμε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ότι στην Αυστραλία παρατηρείται μεγάλη πτώση του ιού της γρίπης, γιατί ο πληθυσμός λόγω του Covid χρησιμοποιεί αυξημένα τα μέσα ατομικής προστασίας και προσέχει γενικώς και αυτό έχει μειώσει υπερπολλαπλάσια τον ιό της γρίπης. Είναι ένα ενθαρρυντικό εύρημα αυτό, στο πώς μπορούμε και εμείς να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τις ευπαθείς ομάδες με τα μέσα ατομικής προστασίας και το εμβόλιο μαζί και να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε για τον ιό της γρίπης”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις