Πολιτική

Κικίλιας: Η ψαλίδα μεταξύ κοινωνίας και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ολοένα και περισσότερο

«Είναι σαφές στις μετρήσεις όλων των δημοσκοπικών εταιρειών, το μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Στην παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει την ψαλίδα, το στοιχείο της αλήθειας έχει καταρρεύσει. Βλέπουμε υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να βγαίνουν, υπό το καθεστώς πανικού, και να υπόσχονται αναφανδόν προσλήψεις, ενώ ο κόσμος ξέρει ότι είναι αδύνατον πλέον ή στήνουν τεχνάσματα να διώξουμε 10.000 κληρικούς για να πάρουμε 10.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όλα αυτά δείχνουν πολιτική πρεμούρα, καθώς δημιουργείται η αίσθηση ότι η μεγάλη ψαλίδα μεταξύ κοινωνίας και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ολοένα και περισσότερο» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Προσέθεσε πως «απέναντι στην πολιτική της απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δίνει ελπίδα για μια νέα εκκίνηση και έναν διαφορετικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων. Αυτό πιστώνεται η Παράταξή μας στις δημοσκοπήσεις».

Για τα Ίμια

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί απουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή των Ιμίων, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι κατέθεσε ερώτηση, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, «για τις πληροφορίες που υπάρχουν από τουρκικά μέσα, τις οποίες δεν έχει διαψεύσει η κυβέρνηση, ότι απέχει το οργανωμένο κράτος δια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την περιοχή των Ιμίων. Καμία απάντηση δεν πήραμε. Στο πλαίσιο της ΑΟΖ, της ενεργειακής ανάπτυξης της χώρας και τη συνεργασίας με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο – μια στρατηγική που έρχεται από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά μέχρι σήμερα – δε βλέπω πώς φυλάσσεται η Πατρίδα μας και με ποιο τρόπο διασφαλίζονται τα συμφέροντά της».

«Από την Κεντροαριστερά μέχρι τη δημοκρατική Δεξιά»

Τόνισε πως μετά τις εκλογές «η Νέα Δημοκρατία θα απευθυνθεί από την Κεντροαριστερά μέχρι τη δημοκρατική Δεξιά για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να ξαναβάλει ένα επενδυτικό πρόσημο στη χώρα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», επισημαίνοντας ότι «το κάλεσμα που απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απ’ ευθείας προς τους πολίτες, όχι τους πολιτικούς».

«Σαν να κουνάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς»

Αναφορικά με τις συντάξεις και την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «μετά από 20 περικοπές συντάξεων που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα πάνω από 100 δισ. που χρέωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία, τη φτωχοποίηση και διάλυση της μεσαίας τάξης, είναι σα να κουνάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς να λες ότι σου παίρνω από τη μία τσέπη 20 για να σου δώσω 1 στην άλλη τσέπη».

«Ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να μη συμβιβαστούν με τη μιζέρια. Πρέπει να γίνει στη χώρα ένα επενδυτικό σοκ. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 1
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1