Πολιτική

Κικίλιας: Υγειονομική κάλυψη και για τους τουρίστες το καλοκαίρι

 Στην ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας που αφορά κυρίως τα νησιά και το πως αυτά θα υποδεχθούν τον τουρισμό, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον STAR.

 “Το σχέδιό μας περιλαμβάνει μια καθετοποιημένη δομή που έχει να κάνει με τις Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και τα νησιά ανά την Ελλάδα” είπε ο κ. Κικίλιας.

“Ανάλογα με το αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι. Τι δομές υγείας έχει το κάθε νησί, έχει νοσοκομείο, έχει κέντρο υγείας; Πόσες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στο κάθε νησί και πόσες κλίνες Covid”, ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε ότι αυτά έρχονται να αντιστοιχηθούν με τα ξενοδοχεία μας και τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

click4more: Πληθαίνουν οι επικίνδυνοι που αντιστέκονται στα εμβόλια! “Βόμβα” στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Δηλαδή, ποιο είναι το σύνολο των δωματίων σε κάθε νησί, ποια είναι η εκτιμωμένη πληρότητα που περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε “ποιος είναι ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που εργάζονται στο νησί, ποιος ο αριθμός των ιατρών του Δημοσίου και πώς αυτά έρχονται να “κουμπώσουν” και να “δέσουν” με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, με τις αεροδιακομιδές, στις οποίες βοηθάει και η Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό, σε ένα σχέδιο και ένα πλέγμα Δημόσιας Υγείας και υπηρεσιών υγείας που θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, αλλά και στους τουρίστες“.

“Συνεκτικό το σχέδιο για τα τεστ”

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα τεστ είπε ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας ήταν συνεκτικό. Όπως ανέφερε «τεστάραμε με πολύ μεγάλη προσοχή, εγκυρότητα και διαφάνεια τον ειδικό πληθυσμό, τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές, τις ευπαθείς ομάδες, τους επιβαρυμένους, αυτούς που η ιχνηλάτηση είχε δείξει τα μέλη των οικογενειών τους και τις επαφές τους και αυτό είχε μετρήσιμα αποτελέσματα μέχρι τώρα, επιτυχίας και συγκεκριμένης οργάνωσης και σχεδίου, ως προς το ποιοι απομονώνονται ή ποιοι μπαίνουν στην καραντίνα, ποια είναι τα σοβαρά περιστατικά, ποιοι πρέπει να νοσηλευτούν και το monitoring όλης αυτής της ιστορίας».

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων ο κ. Κικίλιας, σημείωσε: «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα τεστ με μία σωστή στρατηγική, έτσι ώστε να ξέρουμε στο υγειονομικό προσωπικό πρώτα από όλα, ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τι έχει γίνει σε σχέση με τον κορονοϊό. Αν τον έχουν περάσει ή όχι, αν έχουν αντισώματα ή όχι. Και σε ευπαθείς ομάδες, φυσικά, σε ειδικούς πληθυσμούς και όπου υπάρχουν μικροεστίες έξαρσης του ιού, θα μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα αμέσως να παρέμβουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα