Πολιτική

ΚΚΕ για αγωγή κατά Μπογιόπουλου: Βγαλμένη από τις εποχές των εκτελέσεων και των εξοριών

Ανακοίνωση για την αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Η αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία επιδίδεται στον αντικομμουνισμό με πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών, είναι άθλια και απαράδεκτη» αναφέρεται στην ανακοίνωσή.

«Φαίνεται ότι ορισμένοι πέρα από τη φασιστική και εμετική φρασεολογία της Χρυσής Αυγής αντιγράφουν και τις μεθόδους των διώξεων και των μηνύσεων απέναντι σε όσους καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αντικομμουνιστικές πρακτικές» σημειώνεται στην ανακοίνωση,.

Το ΚΚΕ σημειώνει μάλιστα πως «το γεγονός μάλιστα ότι η ΕΑΑΣ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), είναι ένας φορέας που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό, και τυπικά εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, καθιστά υπόλογη την ίδια την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως η αγωγή έγινε για το κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου «Οι ”κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2020 και αναδημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2021. Το κείμενο είχε γραφτεί με αφορμή την εκδήλωση που θα έκανε η ΕΑΑΣ στον Γράμμο για τον εμφύλιο και η οποία τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις για τη φρασεολογία στο κάλεσμα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1