Πολιτική

“Κλείνει” την Τετάρτη η “Βόρεια Μακεδονία” στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων!

Ημέρα εξελίξεων η Τετάρτη, 20.06.2018, για την "Βόρεια Μακεδονία" και το... μέλλον της συμφωνίας. Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στα Σκόπια και οι αντιδράσεις.

Την Τετάρτη, 20.06.2018, στις 11 π.μ. τοπική ώρα συνέρχεται στα Σκόπια το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”.

Την Τρίτη, 19.06.2018, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας.

Χαμός στα Σκόπια για την “Βόρεια Μακεδονία”!

Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της ως “πράξη ευθύνης και πατριωτισμού” , έκανε λόγο για «ιστορικές μέρες» για την χώρα του, υπογραμμίζοντας πως η νέα πολιτική, της ευθύνης και της διαφάνειας, οδηγεί την χώρα σε ευημερία, μεγαλύτερη σταθερότητα, και ασφάλεια.

[read4more]

Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό, τι είναι σημαντικό για όλους εμάς».

Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του για αύριο μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Υπάρχουν μπαχαλάκηδες με γραβάτα στη Βουλή – «Απάντηση» σε Δένδια – «Άδικη η κριτική από Σαμαρά και Καραμανλή»
«Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά πολιτικός αρχηγός να έχει πει συναδέλφους του στη Βουλή και αναφέρομαι στην κυρία Κωνσταντοπούλου, “δολοφόνους", ότι τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα, κηφήνες»
Κατερίνα Σερέτη, Παύλος Μαρινάκης
44
Μαρκόπουλος για επεισόδια στη Νίκαια: Ηθικά υπεύθυνος ο Παπανικολάου, υπήρξε απόπειρα λιντσαρίσματος του Γεωργιάδη
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αμυντική» τη στάση της αστυνομίας και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των εργαζομένων γιατρών του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας «χουλιγκανισμό» και «υποκινούμενη ένταση»
Μαρκόπουλος 8
Θανάσης Κοντογεώργης για δημοσκοπήσεις: «Υπάρχει κοινό 38% με 40% που ζητά σταθερότητα και περιμένει»
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σχολίασε τη μέτρηση της Metron Analysis, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική «απευθύνεται σε όλους» και επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία
Θανάσης Κοντογεώργης 5