Πολιτική

Κοντά στους Έλληνες της Ρουμανίας ο Γεροντόπουλος

Διήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί από αύριο, Τρίτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Ο κ. Γεροντόπουλος θα εγκαινιάσει αύριο στο Βουκουρέστι το νέο κτίριο του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά» και θα έχει συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου Ντράγκος Ζησόπουλο, το δε απόγευμα θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Τη Τετάρτη ο υφυπουργός θα επισκεφθεί την Βράιλα, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ομογένειας και, στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Γαλάτσι, όπου θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Κατά την παραμονή του στη Βράιλα και το Γαλάτσι, ο κ. Γεροντόπουλος, μετά τις επαφές του με τους ελληνικής καταγωγής ομογενείς, θα επισκεφθεί τις ελληνικές εκκλησίες των δύο πόλεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη