Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόντρα Τσίπρα – Παπακωνσταντίνου για την Οικονομία

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου,

 και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο υπουργός απέρριψε την πρόταση του κ. Τσίπρα για έκδοση ευρωομολόγου, υπογραμμίζοντας πως «κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της» και παράλληλα, τον κατηγόρησε για λάθος τακτική και για προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι με τους τραπεζίτες, ή με την κοινωνία, μίλησε για «αλισβερίσι ΠΑΣΟΚ με ΝΔ και ΛΑΟΣ» και πρόσθεσε ότι «απέναντι στη προσπάθεια για έναν μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό θα υπάρξει ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός».

    «Αυτή η κυβέρνηση έχει νωπή και δυνατή λαϊκή εντολή και την τιμούμε. Δεν ξέρω αν υπηρετείτε τα συμφέροντα των Ελλήνων κάνοντας ότι δεν γνωρίζετε τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Για εμάς κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό προστατεύοντας ταυτόχρονα τους κοινωνικά ευάλωτους», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Και πρόσθεσε:  «Απέναντι στις κερδοσκοπικές επιθέσεις, που δέχεται η Ελλάδα, λόγω του μεγάλου ελλείμματος αξιοπιστίας της αγοράς της δεν μπορεί σήμερα να σηκώσει τη σημαία του ευρωομόλογου. Θα έστελνε ένα σήμα ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της. Η χώρα μας έχει εκπονήσει το Σχέδιο Σταθερότητας που πήρε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα την πάρει και από το Συμβούλιο Υπουργών. Αφορά μείωση δαπανών και αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Μπορούμε μόνοι μας να τα βγάλουμε πέρα και οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα εκλαμβανόταν, ως δικαιολογία, ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει. Η Ελλάδα όμως μπορεί και θα τα καταφέρει».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση όλων των προεκλογικών της δεσμεύσεων «με τρόπο, που υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων», και επίσης ότι «μεταχειρίζεται τους θεσμούς με επικοινωνιακή λογική, όπως έδειξε με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς».

    «Δεν μπορεί να συμπεριφέρεστε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ως ντεκόρ σε μια προαποφασμένη τακτική και λογική για τα δελτία των 8», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας παράλληλα στην άποψή του για έκδοση ευρωομολόγου.

    «Λέτε θα εκπέμπουμε λάθος σήμα. Το να εκπέμπουμε σήμα Ασίας είναι καλύτερο από το να δείχνουμε ότι θέλουμε την Ευρώπη να σώσει μια χώρα; Το μόνο σήμα, που θα εκπέμπουμε σε λίγο καιρό, φοβάμαι πως θα είναι το SOS», είπε και πρόσθεσε.

    «Δεν τολμάτε να τα βάλετε με τους τραπεζίτες γι αυτό και δεν εκδίδετε λαϊκό ομόλογο, διότι θα πρέπει να κάνετε ρήξεις. Δεν έχετε τα κότσια. Πρέπει να αποφασίσετε, όμως. Δεν μπορεί να είστε και με τους τραπεζίτες και με τη κοινωνία».

  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε