Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Τέλος τετραετίας οι εκλογές – Τι είπε για αύξηση του κατώτατου μισθού

Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ήταν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν θα γίνουν τώρα οι εκλογές αλλά η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, τουλάχιστον όπως έχει καταλάβει ο ίδιος από τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι και το 2020, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν έως και 45% στη ΝΔ και πολλοί είχαν εισηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει το θεσμικό δρόμο, «αντί να συμπεριφερόμαστε σαν πολιτικοί χαρτοπαίκτες».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτός ο θεσμικός, ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι που θέλουν και οι έλληνες πολίτες και αποτελεί και το πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

«Δε θα ήταν σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, να πάμε να κάνουμε εκλογές και μάλιστα διπλές λόγω του νόμου που υπάρχει της απλής αναλογικής που βρήκαμε κληρονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Ο ίδιος σε ερώτηση αν θα γινόντουσαν εκλογές αν δεν υπήρχε ο νόμος της απλής αναλογικής, απάντησε αρνητικά, λέγοντας «διότι και πάλι θα ίσχυε αυτό που σας είπα για τη θεσμική προσέγγιση, απλώς εδώ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σαφές, γιατί σημαίνει ότι θα μπει η χώρα σε δυο μήνες επίσημης προεκλογικής περιόδου».

Αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό λέγοντας πως την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση.

Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8