Πολιτική

Κοτζιάς: Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα

«Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα σήμερα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στους δημoσιογράφους λίγο πριν εισέλθει μαζί με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην αίθουσα όπου θα λάμβανε χώρα η τριμερής συνάντηση.

Οι δυο υπουργοί έφθασαν στην αίθουσα Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών στις 10:30 ώρα Ελλάδος συνοδευόμενοι από την Αυστριακή υπουργό Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ.

Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τους κ.κ. Ντιμιτρόφ και Νίμιτς, όπως και την Αυστριακή ομόλογό του, να ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια για τη φωτογραφία και τα πλάνα μπροστά στις κάμερες, αφού προηγουμένως χαιρέτισε εγκάρδια τους εκπροσώπους του Tύπου.

kotzias dimitrov nimic vienna

Απευθυνόμενος στην κ. Κνάισλ την ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς σήμερα βάσει του καθολικού Πάσχα είναι Μεγάλη Παρασκευή και η έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη είναι κλειστή.

Βάσει του προγράμματος, το μεσημέρι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 3
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 18