Πολιτική

Κουμουτσάκος για την επικήρυξη των 8: Υπονομεύουν την επίσκεψη Τσίπρα!

Υπονόμευση της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα θεωρεί την απόφαση της Τουρκίας να επικηρύξει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.

«Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε ότι η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις τής ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης που τους έχει χορηγήσει άσυλο.

«Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5