Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία”

“Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε” αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως οι “δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν” και επεσήμανε ότι “η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία” και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε”.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος:

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν.

Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία” και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ. Προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας. Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος;

Ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ολιγωρία στην υπόθεση της Μονής Σινά καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση – Ζητά και κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη κυρώσεων προς το Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί η «λιμοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα»
Αλέξης Τσίπρας 1