Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κουρουμπλής: «Θα το κρίνουν άλλοι εάν θα πρέπει να παραιτηθώ»

Κουρουμπλής: «Θα το κρίνουν άλλοι εάν θα πρέπει να παραιτηθώ»

«Θα το κρίνουν άλλοι εάν θα πρέπει να παραιτηθώ», είπε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Υπενθυμίζεται ότι στην αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη είχε πει: «όσο το ζητάτε εσείς δεν παραιτούμαι».

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, δέχεται μετωπική επίθεση από την αντιπολίτευση για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την ανεπάρκεια των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της  οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό.

Σε εμφανή θέση άμυνας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής συνιστά «ψυχραιμία» και καταλογίζει «σκοπιμότητες σε βάρος του και σε βάρος της κυβέρνησης».

Παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη την επομένη του ναυαγίου λέγοντας «δεν πήγα στο Λονδίνο την Κυριακή αλλά την Δευτέρα».

Έθεσε μάλιστα το ερώτημα: «εάν  ήμουν στο υπουργείο θα είχε στεγανοποιηθεί το πλοίο;»

Και απάντησε μόνος του: «Μπορεί εάν ήμουν εδώ, να το είχα στεγανοποιήσει ενδεχομένως πιο νωρίς».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για μια ακόμα φορά επιχείρησε να διολισθήσει τις ευθύνες προς τις υπηρεσίες και το Λιμενικού.

Είπε: «Ευθύνες υπάρχουν και θα βρεθούν. Είναι όμως άδικο να λέτε ότι  δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Καλά για μένα. Μόνο που δεν είπατε ότι δεν ήμουν στο τιμόνι του πλοίου».

Ο υπουργός Ναυτιλίας παρουσίασε τον εαυτό του ως πολιτικό θύμα λέγοντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ειδικά της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Βρήκατε την ευκαιρία να χτυπήσετε τον Κουρουμπλή και την κυβέρνηση».

Καταλόγισε στα δύο κόμματα «ξαφνικό ενδιαφέρον» αλλά «ούτε ένας  δεν μου τηλεφώνησε για να μάθει πληροφορίες»  και κάνετε τους «ξερόλες ενώ έχετε έρθει αδιάβαστοι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις