Πολιτική

Κουτσούμπας για Δυτική Αττική: Να αποζημιωθούν τώρα οι πληγέντες στο ύψος των ζημιών

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική, στο ύψος των ζημιών που υπέστησαν, ζητά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια, καθώς η περιοχή έχει αφεθεί αθωράκιστη απέναντι στις πλημμύρες.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας βρίσκεται στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που μετρούν τις πληγές τους, στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες» και επεσήμανε ότι «στη Δυτική Αττική, όπου ζουν φτωχές λαϊκές οικογένειες, άνεργοι, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι του μόχθου, εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια ένα έγκλημα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «ο βασικός υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα διαρκείας έχει όνομα και επίθετο: Είναι η πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση».

“Ξέρουν την σημασία των αντιπλημμυρικών έργων αλλά δεν κάνουν τίποτα”

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνει ότι «ενώ όλοι τους, ενώ ξέρουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά σ’ αυτή την περιοχή, προτεραιότητά τους είναι άλλα έργα με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει τις δηλώσεις που έκαναν λόγο για «για ακραία φαινόμενα, που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή» λέγοντας ότι «μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις αυτές».

“Αν δεν μπορούν να απολογηθούν, ας σωπάσουν”

«Έλεος. Αν δεν μπορούν έστω να απολογηθούν, ας σωπάσουν!» δηλώνει ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας «απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων, μέτρα ανακούφισης και έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί, απαιτούμε τώρα μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών, χωρίς καμιά καθυστέρηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2