Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης: “Εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου”

Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης: “Εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου”
Intimenews

Επίθεση στην κυβέρνηση για το “νόμος και τάξη” από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, από το βήμα της Βουλής, το απόγευμα της Πέμπτης (14.11.2019).

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας άσκησε μετωπική αντιπαράθεση στην κυβέρνηση και για τους Ποινικούς Κώδικες αλλά και για την άρση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Ανέφερε δε πως “αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε πως μπήκε με φόρα για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή, πολιτική για λογαριασμό το κεφαλαίου, δίνει τα ρέστα της για να αποδείξει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλεται με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Click4more: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας – Τσιάρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε εκθέσει την χώρα

Γιατί να πρωτομιλήσουμε; Για τους Ποινικούς Κώδικες που ενσωματώνουν αντιδραστικούς θεσμούς, διευρύνουν τις διατάξεις του τρομονόμου ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική πράξη οποιαδήποτε απλό αδίκημα; Για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο όπου βασική σας επιδίωξη είναι να βάλετε στον ηλεκτρονικό γύψο το εργατικό κίνημα;”.

Κουτσούμπας για ΑΣΟΕΕ

Αναφερόμενος στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η “παραβίαση του ασύλου και την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το lock out στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα (σ.σ. 11.11.2019) το πρωί, τις συλλήψεις φοιτητών και ό,τι φυσικά ακολούθησε;

Από το κλίμα αστυνομοκρατίας που καλά κρατεί μέχρι και την προαναγγελία έντασης της καταστολής από υπουργό σας; Όλη αυτή την περίοδο χιλιάδες φοιτητές γεμίζουν τα αμφιθέατρα συζητάνε συλλογικά αποφασίζουν κινητοποιήσεις για το κόστος σπουδών που μεγαλώνει, για τα πτυχία που τα βάζουν στην κορνίζα, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, για τις ελλείψεις στην στέγαση, στις υποδομές. Απορρίπτουν τα παραμύθια σας ότι έχουν δήθεν να λαβαίνουν από μια ανάπτυξη, από την οποία έχουν να κερδίσουν μόνο οι λίγοι, κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι”.

Ο κ. Κουτσούμπας μάλιστα προειδοποίησε πως “να ‘στε σίγουροι πως θα απαντήσουν στον αυταρχισμό και την καταστολή. Μαζικά και αγωνιστικά”.

Για ΚΕΘΕΑ

Αναφορικά με την κατάργηση του αυτοδιoίκητου του ΚΕΘΕΑ που έγινε με ΠΝΠ που ψηφίζεται την σήμερα (σ.σ. 14.11.2019) στην Βουλή, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως είναι και αυτό “έκφραση του κυβερνητικού αυταρχισμού…”.

“Εμείς”, είπε, “σταθήκαμε από την αρχή αντίθετοι γιατί θεωρούμε ότι είναι μια πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης που στοχεύει στο χτύπημα της ίδιας της φιλοσοφίας αυτού που πρεσβεύει το ΚΕΘΕΑ, δηλαδή στη φιλοσοφία της “στεγνής θεραπείας”.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η στρατηγική που ακολουθείτε στο θέμα της τοξικοεξάρτησης, είναι η διαχείριση του προβλήματος, η διαχείριση της βλάβης που προκαλεί η εξάρτηση.

Η ίδια η πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά είναι φανερό ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την πραγματική αιτία του φαινομένου… Δυστυχώς, αυτή την πολιτική της ΕΕ, στην οποία όλα τα κόμματα πίνουν νερό στο όνομά της, εφάρμοσαν διαδοχικά στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις” και τόνισε πως “εμείς στηρίζουμε την ενίσχυση της “στεγνής θεραπείας” κυρίως γι αυτό που στοχεύει ως θεραπευτική φιλοσοφία.

Στοχεύει να απελευθερώσει τον άνθρωπο από οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης, με οποιονδήποτε εξαρτησιογόνο παράγοντα. Λέμε καθαρά, ότι ο διορισμός του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση, είναι άμεση παρέμβαση στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του, με στόχο να ασκεί την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, όπως έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με τον ΟΚΑΝΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις