Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις στην Αθήνα για τους ενστόλους;

Κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις στην Αθήνα για τους ενστόλους;

Με ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης επαναφέρει το θέμα των δωρεάν μετακινήσεων για τους ένστολους εντός της Αττικής με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη φημολογία πως από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα καταργηθούν οι δωρεάν μετακινήσεις και έτσι ο πρώην υπουργός, κ. Κακλαμάνης καταθέτει ερώτηση προς υπουργούς Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κακλαμάνης μέχρι τώρα οι ένστολοι στην Αττική μετακινούνταν δωρεάν εντός λεκανοπεδίου με σύμβαση που υπέγραφε κάθε χρόνο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΑΣΑ.

Σημειώνει βέβαια πως ακόμα αυτό δεν έχει συμβεί και επικαλείται την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής πως  υπάρχει πλέον κίνδυνος να σταματήσει αυτό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

“Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής από 1ης Ιανουαρίου 2016 οι υπηρετούντες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής κινδυνεύουν να σταματήσουν να μετακινούνται δωρεάν καθότι σύμφωνα με το νόμο 4337/2015, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, η εκτέλεση του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως από την 1η Ιανουαρίου του 2016 για όσο χρονικό διάστημα το αντισυμβαλλόμενο Υπουργείο δεν καταβάλλει το σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε