Πολιτική

Κούρεψαν τελείως τις ελπίδες των μικροκαταθετών – Παπαδήμος: Καμμία εξαίρεση στο κούρεμα των ομολόγων

- Ταφόπλακα στις ελπίδες ειδικής μεταχείρισης των ελλήνων πολιτών που εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους στο κράτος
- Πρώτα ο Ευ.Βενιζέλος και τώρα ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν το ίδιο οικονομικούς κολοσσούς και απλούς πολίτες
- Έγινε κανονικό πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους

Οι οικονομίες που με κόπο και ιδρώτα μπορεί να είχε τοποθετήσει στο πιο απάνεμο υποτίθεται λιμάνι ένας έλληνας πολίτης τώρα γίνονται καπνός.

Το πρωί, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού ξεκαθαρίστηκε στην Βουλή ότι δεν πρέπει να έχουν ελπίδες ούτε οι μικροομολογιούχοι, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ότι θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά εξαιτίας των απωλειών που υπέστησαν από το κούρεμα.

Έτσι, η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής του κάθε πολίτη που εμπιστεύτηκε το κράτος και αγόρασε με τις αποταμιεύσεις του ομόλογα κουρεύεται με το έτσι θέλω!

Κάπως έπρεπε να πετύχει το PSI, κάπως έπρεπε να φανεί ότι σώζεται η χώρα από τους χειρισμούς και το σχέδιο των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου, οι οποίοι έκαναν το πρωτοφανές! Επι της ουσίας μπαίνουν στους λογαριασμούς του κάθε έλληνα πολίτη που έχει αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή έχει δανείσει το κράτος και έβαλαν χέρι στα χρήματά του!

Κι επειδή στην Ελλάδα συνηθίζεται να έχουμε κοντή μνήμη, καλό είναι να θυμηθούμε ότι τόσα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις παρακαλούσαν τους Έλληνες πολίτες ώστε να αγοράσουν με τις αποταμιεύσεις τους λαικά ομόλογα για να στηρίξουν το Ελληνικό Κράτος με μία επένδυση την οποία χαρακτήριζαν ως εξίσου ασφαλή με τις τραπεζικές καταθέσεις.

Και ήταν πολλοί εκείνοι που τοποθέτησαν από το εφάπαξ, μέχρι τις οικονομίες, ή τα χρήματα από μια αγοραπωλησία, μπορεί και τις αποζημιώσεις απόλυσής τους και τώρα βλέπουν όλα αυτά να εξανεμίζονται.

Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν με το ανέκφραστο ύφος που τον διακρίνει είπε: “Σύμφωνα με τις γενικές αρχές που διέπουν τη συμφωνία ανταλλαγής όλοι οι κάτοχοι των ομολόγων πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο”.

Και είπε και κάτι άλλο, που αφορά σε έναν τομέα εξίσου ευαίσθητο, αυτό των ταμείων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ούτε εκεί είναι νομικά εφικτό να αποκατασταθούν οι ζημιές των Ταμείων από το κράτος. (νομικά εφικτό είναι πάντως απ’ ότι φαίνεται να αλλάξει π.χ. ο νομος Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ)

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Πολιτεία όμως στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής, τα έχει στηρίξει και θα τα στηρίζει, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

“Η εγχείριση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και έκανε λόγο για πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρο-ομολογιούχους, καθώς και για ανήθικη στάση απέναντι σε δημόσιους οργανισμούς, ΝΠΔΔ, πανεπιστήμια νοσοκομεία, τα οποία όπως κατήγγειλε, «καταλήστεψαν οι κ.κ. Προβόπουλος και Βενιζέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βενιζέλος : Ο υπουργός που βάζει χέρι στις καταθέσεις

Καρατζαφέρης: “κ.Παπαδήμο αν δεν ξέρετε τι ψαλίδι μας περιμένει τον Ιούνιο να ρωτήσουμε τον Τόμσεν!”

Λ.Παπαδήμος : Μπορεί να χρειαστούμε και νέο πακέτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας για το ναυάγιο στη Χίο: Η ξαφνική αλλαγή πορείας του σκάφους από το διακινητή προκάλεσε τη σύγκρουση
Ο υπουργός επισήμανε ότι οι ενέργειες διάσωσης ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή και στη διάσωση συμμετείχαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις πλωτών της περιοχής
Ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο
Επική γκάφα από τον Βελόπουλο: Παρουσίασε φωτογραφία της Lady Gaga από American Horror Story ως υλικό της υπόθεσης Επστάιν
Με την φωτογραφία - «πειστήριο» προσπάθησε να πείσει τον λαό ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν αποκαλύπτουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του χρηματιστή που αφορούν και την χώρα μας - Δείτε βίντεο
Κυριάκος Βελόπουλος
44
«Σφαγή» on air Δρυμιώτη με Ζαχαριάδη για την τραγωδία στη Χίο: «Γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες;» – «Είστε ακροδεξιός»
Όλα ξεκίνησαν ότι ο πολιτικός αναλυτής υποστήριξε ότι πιστεύει τους Έλληνες, όχι τους λαθρομετανάστες και κατηγόρησε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για ανθελληνισμό
Ανδρέας Δρυμιώτης / Κώστας Ζαχαριάδης
20
«Βαριά» εβδομάδα η επόμενη για το ΠΑΣΟΚ: Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το σημείο μηδέν και οι απαιτήσεις Δούκα
Μία πρώτη γεύση πάντως, θα μπορέσουμε να πάρουμε την επόμενη Κυριακή, αφού για τότε προγραμματίζεται μέχρι αυτή την ώρα, να συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΚΟΕΣ
Νίκος Ανδρουάκης και Παύλος Γερουλάνος
Οι προσδοκίες της Αθήνας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και οι «κόκκινες γραμμές»
Οι εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα και η απάντηση της Αθήνας - Με φόντο το μεταναστευτικό και πολύνεκρο δυστύχημα στη Χίο η συνάντηση των δύο ηγετών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη «χάλκινη» ομάδα πόλο γυναικών: Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας, θερμά συγχαρητήρια
Τα κορίτσια του πόλο συνέτριψαν την Ιταλία στον μικρό τελικό με 15-8 και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρία Καρυστιανού για Χίο: Πόνος βαθύς για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αποδοκιμασία για ένα κράτος που δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές
«Σημαντική η διαφύλαξη δικαιωμάτων της χώρας, αδιαπραγμάτευτη η ανθρώπινη ζωή», γράφει η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της για την τραγωδία
Μαρία Καρυστιανού 71