Πολιτική

Κούρκουλας: Ουδέποτε παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες, ενώ μόλις έχει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ενημερώσει τη Βουλή.

Αφορμή, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ελληνική προεδρία για να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο, κατηγορώντας την ότι έχει αργήσει να αντιδράσει, δεν έχει διαπραγματευτική γραμμή και πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Απαντώντας, ο κ. Κούρκουλας αντέτεινε ότι καθόλου η κυβέρνηση δεν πετάει την μπάλα στην εξέδρα, και ότι περιμένει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να καθορίσει η Ελλάδα την στρατηγική της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα, κάθε φορά και με κάθε ευκαιρία, θέτει το θέμα πολιτικά, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος το συζήτησε πρόσφατα, τόσο με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γκίντο Βεστερβέλε, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την επίσκεψη τους στη χώρα μας.

«Η εκκρεμότητα αυτή δεν πρέπει να γίνεται σενάριο συνομωσιολογίας για να μην γίνει λαβή πολιτικής καφενείου. Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν σχετίζεται ούτε με την κρίση, ούτε με το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας» κατέληξε ο κ. Κούρκουλας, τονίζοντας την ανάγκη όλα τα κόμματα να μην υποδαυλίζουν την υπόθεση αυτή με ανεύθυνη πολιτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στον οποίο δεν επετράπη από το προεδρείο της Βουλής να πάρει το λόγο επί προσωπικού, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήθελε να παρέμβει ώστε να εξηγήσει για ποιο λόγο η Γερμανία έχει εκπληρώσει τα αναγκαστικά δάνεια με Γιουγκοσλαβία και Πολωνία, ενώ αρνείται το ελληνικό.

«Η Γερμανία έχει εκπληρώσει όλες τις επανορθώσεις που καθόρισε η Επιτροπή του Παρισιού και αρνείται να δώσει στην Ελλάδα αυτά που υποχρεούται. Και μπορεί οι ελληνικές κυβερνήσεις να λέτε ότι δεν παραιτούνται αλλά το ερώτημα είναι τι κάνουν» συμπλήρωσε ο κ. Γλέζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχέδιο Μέρκελ για τις αποζημιώσεις: Πάρτε 9 δισ. και αφήστε με ήσυχη!

“Ποιες γερμανικές αποζημιώσεις; – Να δώσουν το 50% της περιουσίας τους οι Έλληνες εκατομμυριούχοι”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 1
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 21
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη