Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Η Τουρκία έχει σχέδιο και βλέψεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και βλέψεις της Τουρκίας έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουσούμπας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο ΓΓ. Του ΚΚΕ χαρακτήρησε επικίνδυνες τις δηλώσεις Ερντογάν.
Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η τούρκικη πολιτική έχει στοχεύσεις, έχει σχεδιασμό, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα σας θυμίσω το ζήτημα με τα Ίμια… τι είχαμε μετά, όπου είχαμε συνθήκη, συμφωνία, που για πρώτη φορά η Ελλάδα υπέγραψε στη Λισαβόνα το κείμενο που λέει ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Δεν υπήρχε μέχρι τότε.
Άρα το κάθε τι, ακόμη και το παραμικρό, ακόμη και μια βραχονησίδα πολύ περισσότερο αν υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή, εννοώ δηλαδή απόπειρα κατοχής ή επέμβασης σε μεγαλύτερο ακατοίκητο ή με φρουρά νησί ή κατοικημένο νησί από αυτά που έχει ως αμφισβητούμενες ζώνες η Τουρκία θα είναι πάρα πολύ σοβαρές εξελίξεις.
Και μην μας επαναπαύει το γεγονός, γιατί ακούω και την κυβέρνηση να λέει “εντάξει στο ΝΑΤΟ είμαστε, το ΝΑΤΟ θα μας σώσει, είμαστε σύμμαχοι κλπ δεν μπορεί θα παρέμβει”. Μα πάντα μέη του ΝΑΤΟ ήταν και αυτές οι εξελίξεις οι αρνητικές που πάντα ένα λιθαράκι έβαζαν στη νομιμοποίηση από τη μεριά τους των τούρκικων διεκδικήσεων και απαιτήσεων στο Αιγαίο, παλιότερα στην Κύπρο κλπ έρχονται και μένουν και κατοχυρώνονται από συμφωνίες.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε