Πολιτική

Κουτσούμπας: Τσιράκια του κεφαλαίου η Χρυσή Αυγή – Όλοι κοροϊδεύετε τους αγρότες

«Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί τους μόνιμους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματά του για τα κέρδη των λίγων καπιταλιστών», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και κάλεσε το λαό «σε πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των συνεταίρων στα μνημόνια ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δυνάμεις που βρίσκονται σε διαδικασία μεταμφίεσης στα λόγια, όχι γιατί έφτασαν οι απόκριες – έχουμε ένα μήνα ακόμα για τα καρναβάλια – αλλά το κάνουν μόνο για να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά το λαό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο…».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπος, αναφερόμενος στο Κυπριακό μίλησε για «μια κρίσιμη στιγμή που θα καθορίσει για πολλά χρόνια ακόμα τις εξελίξεις στην περιοχή» και είπε πως για το ΚΚΕ «λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο. Κράτος ένα και ενιαίο, με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις και δήθεν προστάτες. Η διαπραγμάτευση έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα δεν μας κάνει και πολύ αισιόδοξους. Διεξάγεται κάτω από όρους διχοτομικής λύσης, αφού πρόκειται για επίφαση ομοσπονδίας, μη λειτουργική, πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη και για τον κυπριακό λαό και για τον ελληνικό λαό. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καθαρά, άμεσα, χωρίς να στρογγυλεύει τις όποιες εξελίξεις για να χαϊδέψει αυτιά ή για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των λαών μας, να τους αποκοιμίζει από τις δυσκολίες και τις αρνητικές εξελίξεις, όπως κάνουν άλλες δυνάμεις που μεταδίδουν εν γνώσει τους ψεύτικες νότες αισιοδοξίας που δεν πατάνε σε καμιά πραγματικότητα, ούτε σχετίζονται έστω με μια τακτική συνεπούς διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Κουτσούμπας, για τα αγροτικά ζητήματα καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα, αντί να απαντήσει σε αυτά, συκοφαντεί, βρίζει τους αγρότες. Λέτε ότι μια νέα κλιμάκωση των αγώνων δημιουργεί «πολιτική αναταραχή» και μιλάτε για «υποκινούμενους, «εποχιακούς» αγώνες, για «άγνωστα αιτήματα… Αλήθεια, δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες, πότε ως απατεώνες που φοροδιαφεύγουν και πότε ως τους πιο ευνοημένους σε σχέση με τους πάμφτωχους, τους άνεργους… ».

Ο κ. Δημήτρης Κουστούμπας επιτέθηκε σε κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «είστε μια συγχορδία. τα κόμματα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τα τσιράκια του κεφαλαίου τη ναζιστική Χρυσή Αυγή… δημαγωγείτε, για τη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής… κοροϊδεύετε τους αγρότες… Υπάρχει όμως πλέον πείρα…».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατέληξε λέγοντας πως «υπάρχει διέξοδος για όλους αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής. Το ΚΚΕ παλεύει για τη μόνη λύση που συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ξεκλήρισμα… υποστηρίζει τους αγώνες επιβίωσης, τα αιτήματα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως και της εργατιάς, των μισθωτών ή των επιστημόνων με μπλοκάκι, των άλλων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις. Το ΚΚΕ δεν κρύβει την αλήθεια, και ροειδοποιεί. Μπροστά μας είναι ο δρόμος, για την εργατική κοινωνική – οικονομική και πολιτική διέξοδο και προοπτική. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Δεν είναι εύκολος. Η Κοινωνική Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, είναι μονόδρομος για πραγματική αλλαγή στον αρνητικό συσχετισμό σήμερα, ανάμεσα σ’ εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, προϋπόθεση για την εργατική εξουσία για μια οικονομία με κριτήριο μόνο τη λαϊκή ευημερία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 3
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 19
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 36
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1