Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρίτων Αρσένης και Γιάννης Βαρουφάκης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και στον ΣΥΡΙΖΑ οι διεργασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου – το θέμα χειρίζεται κατά πληροφορίες προσωπικά ο Αλέξης Τσιπράς – στο στόχαστρο της Πλατείας Κουμουνδούρου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης αλλά και ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Γέφυρες στον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, φαίνεται ότι έχουν ρίξει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τον εντάξουν στο ευρωψηφοδέλτιο τους. Ο κύριος Αρσένης υπήρξε προσωπική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009. Το 2013, ωστόσο, ύστερα από μία μακρά περίοδο αμφισβήτησης των στρατηγικών επιλογών της νεάς ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κύριος Αρσένης ανακοίνωσε την παραίτηση του από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα και τη στήλη “Στίγμα” ΣΥΡΙΖΑ και Κρίτων Αρσένης έχουν συμφωνήσει σε όλα, ώστε ο 36χρονος ευρωβουλευτής να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην Ευρωβουλή. Ο κύριος Αρσένης, που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα οικολογίας, ασχολείται κυρίως με τη βιοποικιλότητα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Άκαρπες, ωστόσο, παραμένουν οι προσπάθειες του κυρίου Τσίπρα να προσελκύσει τον γνωστό οικονομολόγο, Γιάννη Βαρουφάκη, του οποίου οι…αντιμνημονιακές θέσεις “κουμπώνουν” στην πολιτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Βαρουφάκης, που υπήρξε προ του 2009 τακτικός συνομιλητής του πρωην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, δε φαίνεται να ενδίδει προς το παρόν στις πιέσεις της Πλατείας Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης

Αφίσα για τον Α. Τσίπρα και στα τουρκικά

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ … με πρωθυπουργό Σαμαρά!

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε