Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Νομοθετούνται και εφαρμόζονται με τη νέα χρονιά τα μέτρα Τσίπρα για το Δημόσιο

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για το Δημόσιο θα νομοθετηθούν άμεσα και θα εφαρμοστούν στις αρχές της νέας χρονιάς, ξεκαθάρισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real Fm, τόνισε πως “τα πολιτικά περιθώρια που έχει η κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή, δεν είναι απλά λόγια αλλά θα φανεί στην πράξη ότι παράγουν αποτελέσματα».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκτίμησε πως η κυβέρνηση ανακτά ένα περιθώριο πολιτικών κινήσεων και επιλογών μετά την έξοδο από τα μνημόνια, που θα της δώσει την ευχέρεια να καλύψει την διαφορά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ και να κερδίσει και πάλι τις εκλογές.

Μάλιστα όπως εξήγησε «το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δείχνει ότι η χώρα μας βγαίνοντας από το μνημόνιο ανακτά σταδιακά ένα περιθώριο πολιτικών κινήσεων και επιλογών. Η πολιτική μπαίνει στο τραπέζι και αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν και οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές στον δημόσιο λόγο, όπως τις είδαμε και με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη που έβαλε ένα πιο καθαρά νεοφιλελεύθερο πρόσημο στις επιλογές του. Συνεπώς ο πολίτης, όταν θα γίνουν οι εκλογές, δεν θα έχει μπροστά του έναν μνημονιακό μονόδρομο, αλλά θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και αυτό είναι ένα πεδίο που ενισχύει τις δυνάμεις που θέλουν να αναδείξουν μια άλλη προοδευτική πρόταση για το μέλλον».

Για το “καυτό” θέμα της περικοπής των συντάξεων η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την μη περικοπή τους είναι πολύ ισχυρά και εμφανίστηκε αισιόδοξη πως θα υπάρξει κατανόηση από πλευράς των θεσμών, κάτι που όπως εκτίμησε θα φανεί στο επόμενο Eurogroup.

Όσο για τις προτεραιότητες του υπουργείου της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ξενογιαννακοπούλου,  τόνισε πως αυτές είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα, η ενίσχυση της ψηφιακής λειτουργίας του Δημοσίου καθώς και η ηλικιακή ανανέωση και ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης με μόνιμο προσωπικό με βάση τον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 12
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος