Πολιτική

Ξυδάκης: Συμπονούμε και υποφέρουμε μαζί με τους πολίτες

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης, τονίζοντας «Τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης». Αυτό είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Και απο εκείνη την στιγμή στο μυαλό πολλών ηχεί το λαϊκό άσμα: «Δεν θέλω την συμπόνοια κανενός». Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και την κατάργησή του που δεσμευόταν προεκλογικά η κυβέρνηση ο κ. Ξυδάκης είπε:

«Ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να φορολογηθούν τα ακίνητα και για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο. Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον, η ανεργία και η υψηλή φορολογία» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Σε ερώτηση για το εάν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως στο ποσόν που είναι τώρα, μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση. «Μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο; Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός έως ελάχιστος, αλλά ένας που είναι τοκιστής, ένας ραντιέρης, δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ