Πολιτική

Κύκλοι Υπουργείου Οικονομικών για Τσακαλώτο: “Κινείται σε άλλο σύμπαν…”

Απάντηση πηγών του Υπουργείου Οικονομικών στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με τα στοιχεία του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών “είναι λυπηρό που ο κ. Τσακαλώτος, κινούμενος προφανώς σε άλλο σύμπαν, καμώνεται ότι αγνοεί την παγκόσμια κρίση και τις επιδόσεις άλλων χωρών, τις οποίες μάλιστα κυβερνούν συνάδελφοι από διάφορες ιδεολογικές αφετηρίες και μας επιτίθεται”, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στη δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σημερινά στοιχεία για το ΑΕΠ.

Καθώς, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η ελληνική οικονομία κινήθηκε στον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης, ενώ αισθητά μεγαλύτερη ύφεση από την Ελλάδα (-15,2% το β’ τρίμηνο) σημείωσαν, ειδικότερα από τις χώρες του Νότου, η Ισπανία (-22,1%), η Γαλλία (-19%) και η Πορτογαλία (-16,3%). Επιπροσθέτως, αναφέρουν, συνολικά στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους η αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν μικρότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, “τα λοιπά φληναφήματα του κ. Τσακαλώτου δεν είναι άξια λόγου. Εμείς, χωρίς έπαρση, έχοντας πλήρη συνείδηση των τεράστιων δυσκολιών, εργαζόμαστε προκειμένου κράτος, νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περάσουμε αυτήν την καταιγίδα με το δυνατόν μικρότερο κόστος”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6