Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στην ‘Αγκυρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Συγκεκριμένα στις 15:30 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Λίγο πριν τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα μεταφέρει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλα τα ζητήματα για τα οποία «η Ελλάδα έχει διαφορετική θέση».

Συνέχισε, λέγοντας, πως «σε ό,τι αφορά, τώρα, τη ρητορική της άλλης πλευράς έχω τονίσει ότι “είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς”. Που σημαίνει ότι – αν και διατυπώνονται σε πιο χαμηλούς τόνους – οι θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει».

«Αυτή η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκία θα είναι η τέταρτη κατά σειρά. Γίνεται σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Αθήνα. Και με δεδομένα τα τότε συμπεράσματα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και τη Διακήρυξη των Αθηνών. Μιλάμε, άρα, για μία διαδικασία προσέγγισης σε τρία επίπεδα: πολιτικός διάλογος, θετική ατζέντα, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παραδέχτηκε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ: «Και μαλλιά έβαλα και μπότοξ έκανα, βάζω και κρέμες»
Ίσως είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός και μάλιστα προερχόμενος από τον χώρο της λεγόμενης, συντηρητικής παράταξης, που κάνει μία τόσο τολμηρή δημόσια ομολογία
Άδωνις Γεωργιάδης
16
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών
«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 81